28

-10

преди 9 години

Пример от Гърция: Междуградски път, наближава се кръстовище, което са сметнали, че е опасно. Преди кръстовището огромна табела за стационарна камера. Самата камера е на гърба на табелата и те снима след като подминеш табелата. Според вас за какво са го направили това - да попълват бюджета или да предотвратят катастрофите на кръстовището. Сега си го представете това при нас със скрити в храстите милиционерчета преди кръстовището. Те за какво са там?

27

Ванката

преди 9 години

До набюдателКви 5 и 10 пъти!? 100-200-300лв. е глобата

26

-10

преди 9 години

Друг момент за безмислието на мобилните камери: Седят си значи милиционерчетата в някой храсталак и аз профучавам покрай тях със 200 км в час. Щрак и те са доволни. Докарали са някой лев отгоре щото имат норматив. Но вместо да бъда спрян аз си продължавам с тази скорост и даже не съм разбрал, че съм сниман. След 200 метра влизам в населено място и прегазвам детска количка. Какъв точно е ефекта от милиционерчетата в храсталака в случая? А да, 100 лв в бюджета!

25

Ванката

преди 9 години

Мобилните камери трябва да има и в населените места - по светофари и пътеки, по сокаци и булеварди... Колкото по-малко човешки фактор при контрола, толкова по-добре.

24

набюдател

преди 9 години

в коя европейска държава глобата за превишена скорост е 5 пъти умножена по минималната заплата а за пенсията по 10 пъти и кой създава тази корупционната практика ?

23

-10

преди 9 години

Начи според друга статистика от фаровете са основният принцип за намаляване на катастрофите,----В голяма грешка си! Точно такава статистика направиха от американската пътна агенция (цитирам името и по памет) и преди няколко години стигнаха до извода, че фаровете нямат никакъв практически резултат при броя на ПТП-тата. Освен това, с мобилните камери човешкият фактор не е премахнат. Като искат да премахнат човешкия фактор да сложат стационарни камери по опасните участъци!

22

Шофер

преди 9 години

Никой не закача бакшишите и маршарутките който системно нарушават закона спирайки и създавайки предпоставка за ПТП.улица Райковски не е стоянка за бакшиши спиращи на пешеходни пътеки и кръстовища скривайки видимостта още повече това е лента за движение не стоянки.

21

-10

преди 9 години

Толкова ли е трудно да се схване, че начинът за постигане на определено поведение в обществото не е чрез репресии и заплахи, в частност глоби, а с определен вид поведение на хората, които са призвани да се грижат за този ред в обществото! Какво точно ще ме накара мен да си променя поведението за "бързо" каране, когато някакви си *** скрити в храсталака ме щракнали с камера и ми наложили 100 лв глоба? Ще си я платя и напук на тях пак ще си карам както си искам!

20

някой

преди 9 години

Нали все се сравняваме с "на запад", еми аз съм "на запад" и тук фаровете не са задължителни.

19

набюдател

преди 9 години

ЗНачи според друга статистика от фаровете са основният принцип за намаляване на катастрофите,другият е ползуването на коланите ,ползуването на зимни гуми в сезона ,но се оказва сега пък другата гледна точка,че явно не е така и това са пълни глупости!!!А да намалим корупцията ясно е казал Европейският съюз че трябва да отпадне човешкият фактор!!!Но ние гледаме само цените от ЕС нищо в полза и интереса на правата на гражданите !!!Корупцията искат да бъде засилена отново НЕ НЕ НЕ на този рекет!!!

18

do 12

преди 9 години

Не е така, защото преди не е била 100%.

17

gun

преди 9 години

искат защото така е по-лесно да се крием като мишки и да цъкаме глоби камерите трябва да са за превенция а не за пълнене на хазната

16

Анонимен

преди 9 години

Не е тайна, че нивото на култура на Пътна полиция е ниско. Спирането на безмислените проверки определено създаде спокойствие при шофиране! Но това отне отдавна наложеното незаконно право на КАТ да търси " нещо нередно" където и да е. Ето защо е този смешен плач за нашата "сигурност". И водача за да се отърве плаща. КАТ да спира само които нарушават а не да дебнат коквото мине дано открият нещо нередно. Никъде по света няма такива акции защото там времето е пари! А у нас е узаконен произвол.

15

-10

преди 9 години

Следваща манипулация - били забранени мобилните камери. не, не са забранени мобилните камери! Забранено е издаването на електронен фиш от тях!!! Нищо не пречи на милиционерите да продължават да си вършат контрола за скорост както го вършеха преди да бъде измислен електронният фиш. Само, че ги МЪРЗИ! предпочитат да си седят на топло в патрулката скрита в някой храсталак или точно зад завоя, а не на някой опасен прав участък, където да играят превантивна роля!

14

Салахадин

преди 9 години

Щастлив съм,че моята борба ще е към своя край.Ето,колегите по-долу са вденали вече :)Tulski чакам те да се появиш да коментираш :)Слагайте ме начело на тая държава!!Освен фаровете,аз ще премахна и глупостта "колани в градско".А за катастрофа от алкохол ще вкарвам по 20 години директно!!А за катастрофа със смъртен случай + алкохол доживот.

13

-10

преди 9 години

Скоростта убила на пътя с 64 души повече тази година------Един добър пример как се манипулира общественото мнение! Първо, загинали са досега, а не тази година. Има още 2 месеца. Може и да станат повече, може и да са по-малко. Второ, това са общо загиналите и в тази бройка не са включени само тези, които са загинали в следствие на превишена скорост. Хората не загиват само заради "скорост".

12

-10

преди 9 години

промени значително тактиката и реда за контрол и снижи значително ефективността на работа тя е едва около 10%, обясни Антонов.------Което следвайки "логиката" на милиционерите означава, че загиналите трябва да са се увеличили с 90%. Май, май, ....

11

-10

преди 9 години

Абе май не е скоростта, ами ламбите които палим по цял ден. Точно като започнахме да ги пускаме и започнаха повече катастрофи. Някой да ме убеди в противното!-----Абсолютно прав! Няма да казвам колко пъти съм започвал да изпреварвам не виждайки фарове срещу мен и изведнъж с учудваме забелязвам, че срещу мен се движи автомобил със загасени светлини!

10

-10

преди 9 години

Загиналите до момента са 551, при загинали за миналата година 601. Има още два месеца. Хайде да не броим пилците преди да е дошла есента. Като направим на края на годината статистиката тогава ще излязат реалните неща. И тогава ше се разбере, какъв точно е ефекта от рекета, който прилагат КАТ с мобилните камери. Защото ако за цяла година тяхна липса процента на разликата в загиналите е нищожен, ще запитаме - какво точно сте постигнали с тези камери на пътя освен рекет и попълване на бюджета?

9

Монархист

преди 9 години

Причините за ПТП са комплексни. Най-често това са т.нар. несъобразена скорост, която няма как да е съобразена, при положение, че пътя е като повърхността на Луната. На второ място - слабата култура на движение, всеки бърза, всеки бибитка когато седи на светофар, а като го питаш дали за гробищата бърза, седи и те гледа тъпо...Повече толерантност и по-малко нерви на пътя ще спасят стотици животи!