8

българин

преди 9 години

Хайде сега пак глупости.Средният българин изминава с колата си 4000-5000 км годишно.Тоа значи,че ако колата му е дизелова изгаря 200-250м литра нафта годишно.А през зимата изгаря 3-5 тона въглища и дърва за отопление.15 пъти повече!И ако кажете,че замърсяването е от колите а не от печките значи сте излъгали.

7

Георги

преди 9 години

До KretiКогато и в българия средната заплата стане 2000 евро, лизинговите условия за нови автомобили станат като в австрия и данъците за стари коли спрямо нови станат като в австрия. Тогава и в българия няма да ти пречат дизеловите автомобили. Има и друго.. тук има нагласа, че хората може да се държат като прасета, но държавата е длъжна да им чисти и да им подържа приятна среда за живот. Защото плащат 20лв данък смет ;-). Най-добре си стой в австрия.

6

До 6

преди 9 години

Нашите градове са замърсени с фини прахови частици не толкова от колите, колкото от лошата инфраструктура. Няма бордюри, тревните площи са превърнати в паркинг, шахтите не поемат вода, улиците не се мият и т.н.

5

До 3

преди 9 години

Това как го измисли не разбрах, да си виждал бензин да прави облак сажди зад себе си, изключвам разни бангии, дето горят повече масло, отколкото бензин? Дори последните поколения дизели с филтър за твърди частици ги събират в самия филтър и после извън града ги изхвърлят, т.е. замърсяването е изнесено просто извън населените места. Наскоро СЗО официално призна изгорелите газове на дизелите за карциногенни, това без значение Евро 1 или 6 са.

4

Анонимен

преди 9 години

Ами да ги забранят, както забраниха цигарите! ЕДИН ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ ЗА ЧАС ЗАМРЪСЯВА ВЪЗДУХА, КОЛКОТА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЦИГАРИ НЕ МОГАТ ДА ГО ЗАМЪРСЯТ! Но не, пушачите били основните замърсители, и милиони хора? умирали от цигарения дим!

3

Анонимен

преди 9 години

Каква е тази статия...? Дизеловите автомобили изхвърлят около 1000 пъти по-малко финни частици от бензиновите. Бензиновите замърсяват въздуха, не дизеловите.

2

Анонимен

преди 9 години

Не съм срещал толкова много правописни грешки в една статия никога преди!

1

Салахадин

преди 9 години

След тази статия какво следва да стане?Вероятно границата ви на алчността не свършва само с "ФАРОВЕТЕ".Сигурно ще искате и от накладки да лапате?Или с години дебненето на сгоден случай ,да ударите яко по акциза за газта???Но пък,удряйте!!Робите в България само това заслужават!!!