148

seira

преди 10 години

До имигрант"Българите бягат от комунизма и социализма, а не бягат от българите..."АБЕ ЧИЧО, КЪДЕ И КОГА ГО ВИДЯ ТОЗИ "КОМУНИЗЪМ"?!КАКВИ ГИ ДРЪНКАШ БЕЗ ДА РАЗБИРАШ?... ИЛИ ... МОЖЕ БИ УМИШЛЕНО ИСКАШ И ТИ ДА УЧАСТВАШ В ПРОЦЕСА НА "ПРОМИВАНЕТО НА МОЗЪЦИ"?МОЖЕШ ЛИ ДА ОБЯСНИШ КЪДЕ ПО СВЕТА Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ?А, ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ?

147

de gol

преди 10 години

Точно така ,заминавайте всички, на мен тук си ми е добре, имам си добра фирма , плащам около 1800.лв. на работниците , ходя си на СПА в Девин , в Родопите на ски, ходя по Пирин, Рила лятото само какво море имаме , след това из Стара планина, голям кеф, най- добре е там където си се родил, но трябва яко бачкане , където и да ходите мързелив ли е човек не може да успее. " Най - голямото наказание за мързеливия и некадърния е бедността" РОНАЛД РЕЙГЪН.

146

Vlado

преди 10 години

Чета коментари и усещам, че хората са натрупали бая гняв и болка. Моят съвет към всички е да живеят и работят там, където се чувстват добре, без да се замислят чак толкова глобално, защото живота си е техен. Ако се чувстваш добре в България не емигрирай, ако ти е гадно - ТЕРМИНАЛ 2. Всеки сам решава, а кое е правилно или грешно - само времето ще покаже.

145

имигрант

преди 10 години

Българите бягат от комунизма и социализма, а не бягат от българите. Отделен е въпросът, че българите избягват контакти с българи, защото за 70 години комунизъм, комунистите изтъкаха 90% от хората доносници на ДС, поради което хората проявяват такт и предпазливост. Така, че тази очужденост се дължи пак на комунизма, социализма и не продължавайте да хвърляте кал върху името на българина, защото това са българи, които нямат отечество и не служат за интересите на народа.

144

Анонимен

преди 10 години

Ако нямаш сигурна работа и жилище по-добре не тръгвай.

143

7

преди 10 години

Данните опровергават статистиката на БСП от началото на годината, според която през 2013 г. са разкрити 60 000 нови работни места."Те от бсп винаги са прави тях..........баа...

142

Анонимен

преди 10 години

Всички останали живи българи ще заминат, стига да имат възможност.

141

Анонимен

преди 10 години

"Човекът е човек когато е на път".В този живот е сигурна само смъртта.Не търсете сигурност,развивайте авантюристичния си дух.Няма по страшно от сигурността на панелката ,жигулата и жителството,което те кара да абдикираш от живота.Умираш бавно ,но сигурно.

140

край

преди 10 години

И да заминеш и да не заминеш пак ще има моменти в които ще съжаляваш. Това е копнежа по другия възможен твой живот. Не подценявайте носталгията - виждал съм големи хора да плачат като деца. Първото поколение страда много. Разбира се ако има сърце човек. Има си темерути дето му не дреме и майка му да си иде.

139

край

преди 10 години

Ще пращат естествено - даже малко пращат. Обучавали се в България безплатно и заминали да работят в чужбина - е кой да работи тук че да се плащат пенсиите на родители им. Обучаваните държавна поръчка трябва да имат задължение да си плащат осигуровките в България десетина години пък да работят където си искат. А иначе виждали сме ги в чужбина колко са "добре" нашенците. Живеят до летището в Чикаго заедно с афромаймунчовците и не се връщат да не излизе чеса преееани

138

Анонимен

преди 10 години

Само че сега изпращат, защото много от тях имат възрастни родители тук или семействата им са тук. След време родителите няма да ги има, семействата най-често се изнасят, щом се осигури постоянна работа и някакъв сигурен доход и тогава.....какво ще стане, на кого ще се чака да крепи държавата? Факта, че емигрантите да крепят икономиката не е радостен, стряскащ е .....

137

леле-мале

преди 10 години

И като изчезнете ***- голяма работа.Едно зло по малко на света.

136

Анонимен

преди 10 години

"емигрантите ни са изпратили към родината над 1.7 млрд. евро през изминалата 2013" - а чуждестранните "инвеститори" в България са изнесли от България десетки милиарди.

135

роро

преди 10 години

и аз заминавам,много мислех,но няма надежда,брат ми от 7 години ме вика при него в Нова Зеландия,ама аз не та не,скоро продадох всичко апартаменти,кола и на 4 март летя за новата ми родина,не мислете че ми е леко но 40 години съм и сега всичко отначало

134

ha ha

преди 10 години

Аааааааа, ще се сетите алчни политици, ама мандалото лопна, никой няма да остане и да ви храни електората, сами се оправяйте.

133

Една мацка

преди 10 години

Аз работя в Германия от 2 год/ ходя и се връщам, когато си искам, не постоянно/, имам висше и полувисше образование, но работя в еротичната индустрия и не се срамувам от това.От Варна съм и трябва да ви кажа, че по-красив град от нашия няма, поне в Германия. В началота мислех да емигрирам и да взема сина си, но хората са казали "камъкът си тежи на мястото".Какво ще стане, ако всички решат да емигрират, то в Б-я няма да останат хора под 50 г.

132

Анонимен

преди 10 години

половин милион българи живеят без надежда, без бъдеще !и кой ще остане в тая държава? Турци и ***!крайно време е да кажем - Свобода или Смърт! и ОСТАВКА на предателите в Народното Събрание!

131

аз

преди 10 години

точно така:завършват безплатно в България,след което заминават за чужбина и остават там да мият чинии.ЛОШО НЯМА,НО ДА СИ ПЛАЩАТ ОБУЧЕНИЕТО ТУК.А,между другото тези,които искатха да даминат,заминават,без непрекъснато да ни плашат,че ще заминават!

130

Shark

преди 10 години

И правилно. Аз не заминах и сега съжалявам, и то ужасно много. Затова казвам на децата ми да завършват университета и да се оринтират към магистратури навън. Разбора се после остават там. Ако е рекъл господ, не съм престарял, може и аз да замина. Но и да остана, поне ще знам че децата ми няма да живеят в тази клоака на света!!!

129

seira

преди 10 години

ИСТИНАТА Е ЕДНА:136 ГОДИНИ СТИГАТ!!!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!