87

svetozar.christoff

преди 11 години

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ Е РАВНОСИЛНО НА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЧАСОВЕ ПО АТЕИЗЪМ В УЧИЛИЩАТА-И ДВЕТЕ ПРОПАГАНДИРАТ НЯКАКВА ИДЕОЛОГИЯ...ВИЖ-ИЗУЧАВАНЕТО ОТСТРАНИ НА АТЕИЗМА,РЕЛИГИИТЕ,АГНОСТИЦИЗМА,РАЗЛИЧНИТЕ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ,ВЯРВАНИЯ И ФИЛОСОФСКИ УЧЕНИЯ ВЪЗНИКВАЛИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ,МОЖЕ ДА СЕ ИЗУЧАВАТ В ЕДИН ОТДЕЛЕН ПРЕДМЕТ ПОДОБЕН НА ИСТОРИЯ...НО НЕ ПРОПАГАНДА НА ДАДЕНО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ...ИЛИ АТЕИЗЪМ/КАКТО БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА/

86

На клада

преди 11 години

Да, друго си беше по време на средновековната инквизиция ;)

85

Анонимен

преди 11 години

Часове по СИП и ЗИП има само на хартия, а на практика няма, защото уж нямало учители. И ето така се заобикаля темата. Осигурете учители-теолози във всички училища, това е ваше задължение.

84

Анонимен

преди 11 години

Последните 100 години атеизъм разрушиха света, така, както никой и нищо не е успявал дотогава.

83

Анонимен

преди 11 години

Медитацията е полезна за тялото и духовното усъвършенстване,за разсейване на заблудите и желанията,за сливане със вселената. -----------------------да, след като си се напушил до козирката.....

82

селянин

преди 11 години

Само трепане ви оправя вас *** и свобода за нас лудите, да си спазваме религиозните повели.

81

Пастафарианец

преди 11 години

Ох докато ме нямаше селянина още е вилнял. До 88. Пич, психиатрите може да не се занимават с души, но се занимават с такива като селянина дето вярват в тях и има параноя от комунисти :D. Радвам се, че не са само луди тук

80

bg

преди 11 години

Bulgarskite bivshi i segashni komunisti se mnogo radvat 4e novite im amerikanski gospodari sushto otri4at Hristijanstvoto i rabotat za negovoto unishtojavane.

79

bg

преди 11 години

Tozi skelet da ne e novata svetinja na Iluminatite?

78

гражданин

преди 11 години

Като гледам какво става, явно тук спора се пренася в селската кръчма ... време е да си лягам, лека нощ вилани!

77

до селянин

преди 11 години

***, психиатите и психолозите не се занимават с 'души'.Мисля че е време да те прибират и да ти дават хапчетата, че нещо много се разскача - ще убива този онзи... ***!

76

до селянин

преди 11 години

И още нещо - разликата между човека и животните не е наличието или не на душа (такова нещо няма така или иначе). Разликата е друга, но при теб тази разлика я няма и за това се опитваш да пробуташ аргумента с душата, че поне малко да се оличаваш от животните.

75

до селянин

преди 11 години

Аз не гледам на понятието 'селянин' като обидно, но в твоя случй ще направя изключение. Аман от *** парчета, които зора им е да си спасяват душата. Остави това, ами и на другите искат да спасяват душите.Вярвай си в каквото си искаш, но не навирай на другите твоите вярвяния. България е светска държава (за щастие) и такава трябва да остане! Няма по-лошо нещо от религията! Не виждате ли какво става по света?!? Всички проблеми и разправии са или базирани на религията или се оправдават с нея.

74

до селянин

преди 11 години

Ето за това говорех. От душата стигна много бързо до трепането. Единственото нещо, което ни отличава от животните е алчността и злобата ни. Това че се убиваме помежду си. Ако това е душата ти, то аз предпочитам да съм животно

73

Анонимен

преди 11 години

браво

72

селянин

преди 11 години

Страхуваш се от истината, не се страхувай.А да си луд си има преимущество спокойно си трепеш комунисти и не носиш наказателна отговорност.Колкото повече утрепеш толкова по добре се чувстваш дори като луд.Дано има повече такива като мен ,да ги трепем на спокойствие.

71

до селянин

преди 11 години

Предпочитам Адолф Хитлер да ни управлява пред някой с промит мозък като теб. За теб всеки номален човек, който не иска децата му да бъдат превръщани в религиозни зомбита е комунист.

70

до Селянин

преди 11 години

Едва написах своя коментар и се появи идиотщината от която се страхувах - ТИ. Каква душа какви глупости?? И отново видиш ли не може да сме еволюирали от друг животински вид. Ние сме толкова специални. Всички тези учени, които смятат обратното на това, написано от разни изкуфелници преди 2-3 хиляди години грешат. ТИ си болен. Ако няма лудница в твоето село върви до съседното.

69

селянин

преди 11 години

Социализмът и анархокомунизмът, между които няма съществена разлика, тъй както няма съществена разлика между материализма и атеизма, отричат в действителност онова, което само привидно утвърждават. Социализмът отрича социалността и руши обществото, анархокомунизмът отрича човещината и разрушава личността. Социализмът е напълно антисоциално движение, анархокомунизмът - напълно античовешко явление. Материализмът и атеизмът и техните рожби: социализмът и анархокомунизмът, които в нашето училище нараснаха до чудовищни размери и взеха образа на страхотни чудовища, разрушиха в душата на нашата младеж почти всички възвишени идеи и всички велики ценности. Те разрушиха религиозно-нравствената идея или идеята за Бога, разрушиха също социално-човешката и национално-държавната идея. След като внесоха в нашето училище духа на отрицанието и разложението, те прогониха оттам и националния дух и се опитаха да заменят тоя дух с духа на интернационализма и безотечествеността. По едно време нашето училище беше стигнало до там, че в него само българският език напомняше, че то е българско. Нашето училище беше станало безотечествено.

68

Пастафарианец

преди 11 години

За пръв път се радвам на изказване на министър. Благодаря Ви, господин Игнатов, че заставате зад правилната позиция. Религията няма място в училищата. Нека не рискуваме да се превърнев в американоподобни, при които половината от населението се съмнява в теорията за еволюцията и си мисли, че светът е създаден за 6 дни (с 1 почивка) преди 5772 години. Бъдете християни, но не пречете на другите да избират!