27

Анонимен

преди 12 години

DO 41 *** стига си имитирал Тодор Колев и *** му осркестър , не знам за какво спорите и не ме интересува , но това което се случи вчера е нова страница в овладяването на космоса , принципно нова , защото пътят на колонизажията на космоса от човека минава през частната инициатива , колко частни руски компании познаваш , които биха могли да остществят такъв проект.

26

7

преди 12 години

Нико, ти имаш предвид вече завършен успешно проект доведен до производство, а аз ти пиша за разработката на проекта. Усещаш ли тънката разлика :))) Когато приключи разработката и тестването, и има вече окончателния продукт, като теглят чертата ще се окаже, че не са се вместили в предварителния бюджет на проекта.

25

maketo

преди 12 години

Ке видите вие като истреляме makespace до марс

24

А дано

преди 12 години

Представете си след още 20 години да ходим на екскурзия в лунна орбита, току виж това сложи край най-сетне на конспирацията, че не сме ходили там...Но, сериозно, това е новината на годината за сега.

23

ANONIMEN

преди 12 години

DO 28 AKO RASAJDAVME NORMALNO, BIHME POPITALI I ZA 4ERNITE DUPKI. NYAMA KOI DA OTGOVORI. NEKA OTKRIEM NOVA TEMA

22

Анонимен

преди 12 години

За тези пари-3,5 млрд.долара, руснаците ще качат в космоса половин град ------------------- Сега обаче няма да качат и една четвърт град, а ще си гризат Г3О. Но след 3-4 години, като откраднат технологията, пак ще почнат да се фукат как са "догнали и перегнали" Запада...

21

ФАКТ

преди 12 години

До 24:2 инцидента за 35 години и 135 полета. Те руснците за миналата година само имат няколко пъти повече неуспешни със Съюз (:

20

Нико

преди 12 години

До 7:Чувал ли си за договор с фиксирана цена?Цената на проекта е различно нещо от цената която плаща НАСА.Цената на проекта може да се надвиши но НАСА плаща за килограм тегло доставено до МКС. В случая SpaceX поема риска за себе си ако тази цена надвиши парите които ще получи от НАСА.

19

Анонимен

преди 12 години

предполагам че всъщност НАСА трябва да са преодолели гравитацията , а не антигравитацията . Разбира се , ако ти или някой друг имате доказателства , че американците от години си фъркат с чинии - моля направете ги достояние на света . До тогава ще се занимаваме с допотопните ракети , а различни институции ще харчат милиарди годишно за да изучават природата на гравитона и другите квантови частици отговорни за действието на фундаменталните сили във вселената

18

аоа

преди 12 години

Незнам защо още се занимават с тези стари ракети и барутници.Кога господата от Наса ще кажат на обществото че вече е преодоляна антигравитацията и има кораби дето се движат спокоино на всякъде в космоса.Хората сме *** същества ,позволяваме на една шепа хора уж от елита да се гаври с нас

17

7

преди 12 години

Гледам някой ми опонирал, че нямало да надвишат бюджета :)))))))))) Да вземе да се поинтересува тогава от управлението на проекти и да види колко % успяват да се впишат в първоначалната сума и срок, само да не се изненадва :)))) Да не говорим, че ако се поразрови из историята специално на американските проекти, защото става дума за тях, всичките многократно надвишават първоначалния бюджет. :))) Та както е казал народа, рибата в морето, те тигана сложили вече.

16

космос

преди 12 години

предлагам Боко тиквуна да бъде изтрелян на Марс с цел колонизация ,демократизация ,асфалтизация на тази планета

15

ФАКТ

преди 12 години

Ако решат, руснаците също могат да разработят модули за многократно използване, но нямат интерес от това. Практиката ясно показа, че еднократните модули и ракети са по- евтини и по- сигурни - справка - ДВЕ совалки се взривиха.

14

Анонимен

преди 12 години

3,5 милиарда долара е общата сума. СпейсХ има контракт за 1,6 милиарда долара. Останалите 1.9 милиарда взима друга частна компания за подобна капсула и ракета (Сигнус и Антарес). Амбициите на СпайсХ обаче са много по - големи. Пилотиран кораб Драгон , тежка ракета Фалкон Хеви, ракета за многократно използуване, най - ниска цена на килограм товар , изведен в космоса, пилотирани полети към Луната и Марс. Авангардни двигатели (Раптор -68 тона тяга 470 секунди специфичен импулс)

13

Анонимен

преди 12 години

Това нещо е три пъти по-голямо от КК Союз на руснаците.

12

:)

преди 12 години

Почна ли концерта на силиконката Цеца?Мене тва ме интересува!Натокал съм се за нея,чалгаааа на маааакс и голфа до дупка опсааа опсаааа ......;)

11

Анонимен

преди 12 години

всеки полет на совалката струваше над 1 милиард , това е факт , а тук говорим за договор за 3.5 милиарда , който включва разработка и 12 полета- направо си е без пари . Очевадно е че частната компания няма как да колонизира космоса с полети в ниска орбита , далечните полети стават приоритет на НАСА , като по този начин те освобождават скъпо платения си ресурс за изследванията на по-далечния космос , а не застаналите вече банални и безполезни орбитални екскурзии

10

Г

преди 12 години

Виждам, че има доста инженери, които доста са чели, и сигурно са прочели като за начало смешните теории изложени от един доста неизвестен българин в световен мащаб и най вече в Америка - В. Терзийски. Разполагайки с толкова много познания по темата, всеки един от вас може да си направи в домашни условия елементарните опити описани в неговите книги, ще останете приятно изненадани от резултата :) След което може да продължите спо сериозна литература, разбира се не от библиотеките на БАН :)

9

Г

преди 12 години

Пичове, от доста време насам има компютри които се събират в лещи за очи, нано технологии има от десетки години, честно казано не знам защо все още всички вярват, че двигателите с вътрешно горене и "ракетите & совалките" са най - модерния начин за придвижване :) Дискавъри и ВВС отдавна не са критерий за достоверност :) Благодаря, че оплюхте коментара ми :)

8

Анонимен

преди 12 години

Къде са хейтърите , които със матросовски жар да заклеймяват загниващия капиатилъм , къде ако не в Щатите и коя компания ако не американска ще стане пионер в колонизацията на космоса , бъдещето за земните жители , така е било винаги , на времето древните гърци са колонизирали средиземноморието с търговсак цел , после великите географски открития са направени по същия начин , сега е ред на космоса и е нормално Щатите да са в челните редици все пак са си първи в технологийте ,а и имат капитал.