151

до 151

преди 12 години

kznpp.org/index.php?lang=bg&p=production&p1=tech_scheme ти не разбра че радиоактивната вода е в затворен контур. знаеш ли какво е затворен контур?При тези изчисления дето си ги направил ако ги умножиш по броя АЕЦ в света не трябва да е останала питейна вода сигурно

150

До 155

преди 12 години

Пфф, тази глупост ли само успяхте да сътворите от щаба на виниловите плакати?! "Незабавно закриване на АЕЦ, всички ТЕЦ-ове, и забрана на двигателите с вътрешно горене! Има си коне, вятър, слънце и приливи!"Е поне разбрахме, че не ви се нрави чистия въздух, да не стават грешки!

149

Анонимен

преди 12 години

Незабавно закриване на АЕЦ, всички ТЕЦ-ове, и забрана на двигателите с вътрешно горене! Има си коне, вятър, слънце и приливи!

148

До 144

преди 12 години

Това на снимката не са еколози. Това е младежката организация на БСП. Протестират срещу диверсификацията.

147

Анонимен

преди 12 години

Номер146, ако ще и 50 контура да има АЕЦ Козлодуй без вода не може - 340 хиляди куб.м вода на час, 3 милиарда куб.м вода на годинаАЕЦ КОЗЛОДУЙ ПОТРЕБЯВА И ЗАМЪРСЯВА ТРИ МИЛИАРДА КУБИЧЕСКИ МЕТРА ВОДА НА ГОДИНА!!!това е повече от обема на всички язовири у нас!!!

146

Анонимен

преди 12 години

България ще стане европейска цивилизована страна, само когато окончателно скъса с азиатските си колонизатори. Защото историята е показала, че цивилизационен прогрес има само в демокрацията и капитрализма.

145

Въпрос на приоритети

преди 12 години

България диша най-мръсния въздух в Европа! Ако искате да протестирате, протестирайте срещу Лукойл и другите замърсители. Ямя явно не ви отрърва да протестирате срещу ръката, която ви храни :) Не вярвам да сте толкова глупави, та да не можете да приоритизирате парвилно. Явно сте платени - видно е по банерите! Сравнете банерите на платените и неплатените протести и ще видите разликата. Само 20 човека протест, а откъде се намериха пари за винилови банери, при това няколко?

144

Gerberist

преди 12 години

до този дето само пише за водата на АЕЦ-а . Абе човек и други ти го казаха , разбери че радиоактивната вода е в затворен цикъл , охлажда се чрез топлообмен от друга вода , която пак чрез топлообмен се охлажда от течащата по Дунав вода.

143

не

преди 12 години

Ако Бойко Борисов подпише за шистовия газ по добре въобще да не се вясва в Североизточна България - там просто няма да е добре дошъл.В тази плодородна земя само отрова още не са и наляли - срамота! Те хората няма да останат там,ще се преселят но това ли трябва да става

142

do 144

преди 12 години

абе ти толкова ли си *** или така ти отърва, нали има вътрешен и вуншен кръг вътрешния кръг е разделен от външния и той е радиоактивния външния си е вода от река дунав и си се оттича, абе ама от глупости бе , ако се хаби тази вода после кой я пречиства и къде се съхранява , ей туй герберите сте по прости и от врбче бе

141

142

преди 12 години

Брой и мен. Такива тъпизми изчетох тук за 2 седмици, и особено последните дни, че ми писна на пискалото. Лошото е, че ми се изчака и чакалото , и търпилото.

140

Анонимен

преди 12 години

АЕЦ Козлодуй прахосва за двата реактора 2 * 170000 куб.м на часза сравнение едно домакинство потребява 70 куб.м вода на годинаТака, че, еколози, моля ви протестирайте за главния замърсител и прахосник на изчезващатата питейна вода у нас и по света.

139

Анонимен

преди 12 години

Номер142, ако водата на АЕЦ Козлодуй е в затворен цикъл защо се плаща за 170 000 куб.м изразходвана вода на час на реактор?

138

Gerberist

преди 12 години

м'дааа ще намалеят поддръжниците на ГЕРБ поне с още един - мен (от 1 до 100000), ако подпишат за шистовия газ. А що се отнася до АЕЦ там водите са във затворен цикъл. Вече почва да ми омръзва от "умни" решения - пенсионна възраст нагоре .... Стойчков почетен консул в Барса и др. хонорис-кауза..... много глупости взеха да стават

137

Анонимен

преди 12 години

Номер138, нека да кажа нещата отново:първо: всички АЕЦ са близо до големи сладководни водоизточници, което е потенциална опасност за питейната вода на планетата;второ: имат огромни собствени водоеми в които се съхраняват заразените води като част от тях преминават в подпочвените води;трето: гигаватовия реактор в Козлодуй ползва 170 хиляди куб.м вода на час;Източниците на тази информация са достъпни във всяка библиотека по света и добри хора са ги качили в интернет.

136

Kuklovod

преди 12 години

Никой не иска мутрите да ни управляват, никой не е гласувал и за ГЕРБ! Погубват народа, убиха частния бизнес, а сега ще сложат пръст и върху природата ни - та не ни ли остана само това - хубавата природа и чистия въздух, питейната вода. ТЕ И ТОВА ЩЕ УНИЩОЖАТ!

135

Facebook

преди 12 години

"Аз НЕ гласувах за ГЕРБ!"В коментарите на стената да се пише само за кое населено място става дума и нищо друго!Броячът ще бъде най красноречивият коментар!В тази страница има ограничение за ползване. Право на достъп имат само лица над 18 години. Т.е. Хора с право на вот според българските закони.Гласувайте.Тук не могат да ни излъжат.

134

до 136

преди 12 години

Само дето тази вода, която се замърсява не се харчи а се върти в затворен контур. Всъщност АЕЦ има три контура за движение на водата - вътрешен затворен, външен затворен и трети отворен - към собствен водоем за охлаждане.Технологичната вода не я слагам тука.Поне пиши от къде ги вадиш тия сметки, че да стане ясно дали са твои мисли или някой, който има достатъчно акъл добре ги е премислил преди това

133

riddle

преди 12 години

Хората и отворено писмо са написали. Дано пък някой добие смелост да го публикува. *** в тая държава, в която всички медии са купени - едва ли.

132

Анонимен

преди 12 години

"Тази вода е за охлаждане и не се замарсява, най -много леко да се дигне радияцията,но не в опасни граници. "Водата с която се охлаждат реакторите за АЕЦ се замърсява безвъзвратно и не е годна за пиене поне в следващите няколко века.В света в момента работят над 500 ядрени реактори, които са най-големия замърсител на питейната вода на човечеството.500 * 170 хиляди куб.м питейна вода се замърсяват всеки час от АЕЦ