147

"Хейтър"?

преди 12 години

И още нещо! Аз също работя и също не ми харесва заплащането. Ама ако си гледам работата през пръсти, щото ми били малко парите, ще ме уволнят. Ако пък ме хванат, че използвайки фирмата си докарвам доходи, петорно поне на заплатата ми, пак ще ме уволнят. А при докторчетата такова нещо няма ... Е, дали са за жалене? И в какво сме виновни ние, освен в това, че наистина не сме резнали нечия глава все още?

146

"Хейтър"?

преди 12 години

#153, кое е на готово, бе, ***? Плащам ли си осигуровки? Плащам си. За какво ги плащам ми кажи? За да поискам едно изследване и срещу още 2.50 потребителска такса да ми бъде обяснено да го духам, и че плащам залудо, щото видиш ли, нямало как? Я, ти, понеже много ги разбираш нещата, да ни обясниш тука, какви са задълженията на един доктор?

145

Анонимен

преди 12 години

Мили докторя, не ние имаме нужда от безплатно здравеопазване, а вие. И много добре го знаете. Срещу безплатно здравеопазване ние получаваме НИЩО. Ако обаче стане платено, НИЩОТО ще го получавате най-вече вие. А ние пак ще си плащаме, както и досега.

144

Анонимен

преди 12 години

вадиш ми думите от контекста, ама карай, давай с евтините манипулации, защо не извади това, че сте шушумиги и винаги чакате на готово, е няма да се оправите, ще си *** в мизерия и това е

143

osata

преди 12 години

до 150 - последно и няма да коментирам повече. Но прочетох най-важното и се надявам то да не важи за всички лекари: - вие пишете, че на лекаря мислите му са навсякъде другаде, но не и за лечение;- лекарят не е длъжен и никъде не пише, че лекарят е длъжен да лекува.Благодаря ви за откровението!

142

Анонимен

преди 12 години

Ако родилката не си плати тарифата на лекарите това я чака.

141

Анонимен

преди 12 години

така, искането е непрекъснато, отговора е един, после е искането за заплати, как виждаш един лекар с недостатъчно доход да ти обърне внимание, та мислите са му на всякъде другаде, не и за лечение, после, къде сте вие пациентите да искате по-добро здравеопазване, къде сте вие да търсите за какво ви се харчат парите, само не си мислите, че лекаря ви е длъжен, не е длъжен, никъде не пише, че е длъжен, задай те си въпроса защо толкова лекари напускат страната

140

osata

преди 12 години

За съжаление вашето мислене е първично, защото къде са исканията ви за съвременна техника, за ново оборудване, подобрени условия на работа? Вашите коментари са за само за заплащане, за пари. А лекарят е длъжен да лекува, за съжаление изказването ви клони към цинизъм. Може да сте много добър лекар и затова сте се засегнали, но много станаха и некадърните. А потърпевши са най-вече и най-много пазиентите. И близките им.

139

Анонимен

преди 12 години

147, пич, никой не ти говори за пари на ръка, говоря ти за системата като цяло, с пари на ръка нищо не може да се постигне, но не може първо да се плащат малки осигуровки, не може тарикатите неосигурени да се лекуват, а вие после да ревете, че лекаря ви е длъжен, това е първично булгаристанско мислине, което за съжаление е на 99% от пишещите тук, проблема не е в лекарите, проблема е в системата

138

osata

преди 12 години

до 146 - проблемът е в това, че няма никаква гаранция дори когато си платиш на ръка, пак не получаваш необходимото лечение. Загубих двама човека от семейството ми, като единият е синът ми на 35 години, който за съжаление вече е покойник. Но това е много дълга тема... не ви пожелавам да преживеете неговите мъки и попарена надежда за живот.

137

Анонимен

преди 12 години

след бегъл поглед разбрах едно, ревете за безплатно здравеопазване, е получавате си го, като за без пари толкоз

136

osata

преди 12 години

до ВВВ - еее, госпожо, не бъдете толкова чувствителна и не се засягайте лично. Никой не е коментирал, че ВСИЧКИ медицински служители са некадърни или алчни. Не, далеко сме от тази мисъл. Но, признайте, че много зачестиха лекарските грешки и некадърност, а за грижите и отношението към пациентите не искам да говоря. И че все повече се гледа материалната страна. Малки са ви заплатите, да, но да не би болните да са с по-големи доходи? Че са изнудвани за пари, за да получат внимание и грижи.

135

ввв

преди 12 години

*** мнооого сте отворени,довечера съм нощна,елате с мен на работа и вижте за какво иде реч.И тогава плюйте,ама избирателно,защото голямата част от лекарите и медицинския персонал не заслужават подобно отношение.Без да се хваля,но доста майки не изоставиха децата си след като съм говорила с тях.И понеже ме упрекнахте,че убивам хора,ще ви кажа още нещо - осиновила съм дете на хив позитивна майка.Е да,не съм Тити,и не ме даваха по телевизията...Хайде,давайте,плювайте пак!

134

Анонимен

преди 12 години

Мафията е и в АРТ процедурите, там много здраво доят хората с репродуктивни проблеми. Бялата мафия - това е лекарското съсловие.

133

Анонимен

преди 12 години

лекарите станаха по-нагли и долни от бакшишите и милиционерите

132

Разочарована

преди 12 години

Абе хора, не мислите ли, че вече статии със заглавие "почина родилка" станаха доста често явление? Мисля, че е време, някой да си даде сметка защо сме на първо място в света по отрицателен прираст... :(

131

някой

преди 12 години

До: номер 135Бе я стига вече с тия комунистически приказки за това колко хубаво било при социализма а как сега "демокрацията" ни била развалила!!!Нали при прехваления социализъм ме разкарваха от кабинет на кабинет цял месец докато накрая ме приеха по спешност в Първа Градска, където прекарах още един месец за лечение на синузит. За малко отървах операцията!

130

някой

преди 12 години

"Всички твърдели, че е сепсис, но с неясен произход."Ами сепсис при току що родила жена интересно от какъв произход би могло да бъде бе, мааму стара, ако не от остатъци от лошо извадена плацента? Не съм специалист, даже не съм лекар за да ми щукне наум първото нещо което би могло да бъде причината.А за да се стигне до сепсис значи положението е вече изтървано!Така е, като нямаме пари да си платим за да останем живи.

129

Анонимен

преди 12 години

137,абсолютно си прав

128

,,,

преди 12 години

има лекари и "лекари": първите учат много и се опитват да се докажат, влизат със знания и учат със желание. Вторите: са деца на вече доказани лекари - хора на които им е внушено че трябва да продължат традицията и също да се занимават с медицина, тези хора влизат с връзки и пари и цялото им обучение преминава по този начин.