Снимка: Архив, Булфото

Проверка в 4 от най-големите столични болници започва агенция "Медицински одит" заради смъртта на 19-годишна родилка. Младата жена се борила за живота си 42 дни, без нито един лекар да може да й постави диагноза, съобщава bTV.

Бебето и майката Деяна били изписани здрави от АГ „Шейново”, но скоро майката вдигнала температура. От „Бърза помощ” констатирали неразположение и й изписали обезболяващи.

Деяна родила, без да плати за избор на екип в „Шейново”. Казала, че е здрава и това е ненужен разход. Непосредствено преди раждането обаче лекарка в болницата й задала следния въпрос: "А, имате ли избор на екип?! И какво чакате още?!".

Деяна не платила и я изписали здрава, както твърдят в медицинското заведение. Първата болница, която я приела след това, е Инфекциозна, която констатирала, че родилката задържа вода. Последвали дълги часове разкарване с линейка, защото лекарите не можели да се справят. Появил се и нов проблем –никой не искал да я приеме.

В крайна сметка Деяна била приета в „Пирогов”. Направили й е спешна операция, в която от нея изтекли десетки литри вода. Последвало кратко стабилизиране и приемане в Александровска, където постепенно органите отказват със същата бързина, с която лекарите непрекъснато менят диагнозите.

Всички твърдели, че е сепсис, но с неясен произход. Спрели бъбреците, извадили матката, накрая белите дробове отказали. Даеяна починала рано сутринта в понеделник.

Тъй като няма диагноза, е назначена проверка от "Медицински одит". От „Шейново" отказали коментар, докато проверката не приключи. Същото заявили и от Инфекциозна, Александровска и „Пирогов”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase