136

въпрос

преди 12 години

Някой знае ли с каква цел е направен този музей и защо са потрошени толкова пари. Аз нещо не схващам. Паметниците си стоят, картините би трябвало да са изложени или в депата на галериите, когато пуснат филм от социализма, всички са пред ТВ, и в продажба вървят добре, Лили Иванова иска да си пее старите песни, защото публиката ги иска и т.н.От така нареченото изкуство на прехода и свободата на творците нещо не си спомням какво се роди и ще се запомни, освен че станаха рекламни лица за пари

135

Деница

преди 12 години

Харесва ми отношението на представителите на ГЕРБ към всички останали партийци! Ето това се казва колегиално и демократично поведение!

134

koko

преди 12 години

Евала, продължавайте в същия дух ГЕРБ и ще спечелите още почитатели!

133

iv

преди 12 години

Браво, харесва ми подхода на ГЕРБ, че мисли за всички хора от страната, независимо че има различния. Ще имат моят глас!

132

художник

преди 12 години

За да ви извадя от заблуда ще ви кажа, че по времето на соц-а всеки си правеше каквото иска, за художниците най-важи. Людмила още свободата им разшири. "Поръчки" имаше, тематични, те бяха малко и всички, които сега се правят на репресирани и се кълнат, че едва ли не са рисували в главата с опрян пистолет, просто се биеха за тях и никой млад не можеше да се вреди. Знаем се...

131

Жо

преди 12 години

ХОРАТА НА ИЗКУСТВОТО творят истински само, когато им дойде вдъхновиние. Другото не е изкуство, а продукция на професионалисти, правена по поръчка за пари. Т.н. "соцреализъм" е пародия, подигравка и всичко друго, но не и продукт на творческо вдъхновение.

130

Анонимен

преди 12 години

София да престане да харчи парите, които се събират от цялата страна. Ако разберем колко точно отиват там, самоубийствата ще се увеличат, и инфарктите

129

арт

преди 12 години

Цялото ни Черноморие е музей на архитектурата на ранния, средния и развития капиталистически /демократически наречен/ строй. Интересно защо възложителите и изпълнителите още са на свобода - едните заради недоказани доходи, другите поради продажност и некадърност.И това нещо няма бутане като Мавзолея, докато умрем ще си виси и грози там, унищожавайки толкова красивото ни море и "работейки" за туризма у нас с пияните чужденци. А ние ще ходим на музей.... как ли пък не

128

Анонимен

преди 12 години

НЕКА ДА СМЕНИМ НАДПИСИТЕ ПО КПП-ТАТА НА ГРАНИЦИТЕ И ВМЕСТО - "РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" - ДА ПИШЕ - "НАРОДНА РЕПУБЛИКА ПОЖАРНИКАРИЯ"

127

!!!!!!!????????

преди 12 години

"Вежди Рашидов обясни още, че с министър Симеон Дянков са партньори и с него вече са изградили няколко музея."Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата", заяви министърът. От своя страна Симеон Дянков каза, че музеят е страхотен и е най-добрият в България."Що за дивотия е това да се твърди че един музей е най-добър и то точно този? Има си учени хора за това

126

ядосан

преди 12 години

Това нито е музей, нито галерия, изобщо не е замислено като културно средище. София си имаше много хубави зали преди, дори Музей на чуждестранното изкуство се откри през социализма. Гледал съм много хубави изложби, концерти и културни прояви там като студент. Нима са изхвърлени от галериите картини на известните ни художници???Това не е култура, политика е, с нашите пари.

125

сталин

преди 12 години

В НИ ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ СИ БУТАТ ПАМЕТНИЦИТЕ . АМИ ДОБРЕ ВЪЗТАНОВЕТЕ ГИ .ТОВА СА РАБОТНИ МЕСТА.

124

Анонимен

преди 12 години

Странно е , че във време на финансова криза и страдащо население се намират излишни пари. Правителството да обясни как така ние работим за по-малко пари от всяка друга европейска страна, как така нашите пенсионери вземат най-ниските пенсии и по какви причини стоките у нас са с по- високи цени !!! За да пестим за музеи като този ли?Музей на диктатурата, а не на културата!!! Срам!

123

до 122

преди 12 години

Ти не знаеш ли защо сринаха мавзолеят бе,за да могат *** да изкарат от там скритото им злато 25 тона, като го изнесат с оборудването за да не се разбере и със знанието на тогавашният мин. председател Ив.Костов е затова им строим музеи за да се набие на хората в главитекак са биле преебавани от червената ***,за да се покаже,че комунизмът никога няма да си тръгне от Б-я.

122

Анонимен

преди 12 години

според мене,няма значение дали ще го посещават или не туристи.по важното е ,и чест им прави на тази партия че е отворила музей на друга партия.важна е историята. а защо други партиий срутиха мавзолея на димитров.в другите европейски държави историята не се руши а се запазва.така една дътжава върви напред.между другото съм безпартиен и политиката не ме интересува.обаче мисля че така трябва да се прави.

121

до 118

преди 12 години

Всъщност тярбва да си доволен. Ще лъснат още ***, дето са смукали през соца а сега са големи творци и демократи.

120

до 118

преди 12 години

Ами кой те кара да гласуваш за ГЕРБ. Не е като да нямаш избор. БСП, ДПС, СДС, ДБС, РЗС, Алексейчо, Атака, ВМРО и още един куп... Гласувай за когото си поискаш.

119

www

преди 12 години

Със сигурност някои неща липсват в този музей обаче. Това са БСП, Станишев, Гоце и всички техни другари.

118

до www

преди 12 години

И кой преди десетина години гласува бе умчо,май комуназите и кои са тези всички,референдум ли имаше или комунистическо надмощие,я не ми се слагай познавач и разбирач и аз няма да гласувам повече за ГЕРБ и аз казвам край до тук бях.

117

www

преди 12 години

Този музей ще е печеливш само ако тур-операторите го вкарат в програмите си и ВОДЯТ там туристите. София не е туристически град и не гъмжи от туристи, затова всичко е връцете на тур-операторите. Отидете във военно-историческия музей, където чужденците яко се кефят и снимат руска техника само дето са меко казано единици. Просто защото тук няма добре организиран туризъм и дотогава и този музей няма да е печеливш но по-добре с него отколкото без.