168

Абе ей!

преди 13 години

Просто върнете образователната система от 80 -те години. Тогава нямаше нито претоваране с материал, учебниците бяха написани на достатъчно разбираем език, учителите и директорите имаха права да създават дициплина, а и не на последно място у учениците се насаждаше уважение към училището като институция от най-ранна възраст.

167

Анонимен

преди 13 години

Да се върне и боят с пръчки, както и да се разреши на даскалите да носят и употребяват късоцевно полуавтоматично оръжие в училище. На този етап ВСЕ ОЩЕ няма необходимост от употреба на нервно-паралинични газове и противопехотни мини в даскало. :)

166

Учителка по математи

преди 13 години

Униформите могат да служат само и единствено за реклама на училището. За учениците са неудобство, а за родителите излишен разход. Едни от най-успешните ми ученици ходи с камуфлажни дрехи и кубинки, носи си учебниците в някаква прокъсана торба, но това не му попречи да стигне до невероятни успехи. Отделно тренираше и айкидо. Чедото на един известен бизнесмен винаги е бил много добре облечен, последната година идваше с костюми на училище ... гнус ме хваща като се сетя какви гадости "твореше".

165

йоу

преди 13 години

Униформата определено мачка! Липсата на индивидуалност е част от едно по-специално време в изторията, което е по-добре за човечеството да се изтрие завинаги!

164

Анонимен

преди 13 години

Унифоми се носят масово в Азия, където културата е "индивидът принадлежи на обществото", както и в частните училища на запад, където с униформата се демонстрира принадлежност към училището, както и му се прави реклама. Не е работа на училището да възпитава стил и вкус, децата се учат преди всичко от родителите. Освен това няма нищо неприлично човек да печели пари и да си позволява качествени материални придобивки. Само в България ако имаш пари автоматично си разбойник.

163

до 166

преди 13 години

Забрави и на Мао и Ким Чен Ир рубашките, както и униформата на генералисиумс Сталин. Те също отразяват прекрасните им души и любов към ближния.

162

ABC

преди 13 години

Униформата мачка? Нискоинтелектуалният демокрад, разбира се. За него е важно да купи скъпи дрехи, кола и да показва някаква индивидуалност, тоест парите си. Защото с друго не може. Вижте елита ни Боко Тиквата, Гоце Трипера, Цвъ Цвъ, Фидоската, Цецка Цачева, да не говорим за бандитите и сутеньорите, проститутките и т.н.Като от калъп извадени! Сравнете ги с комуниста и офицера от червената армия Юри Гагарин униформата ли му убива индивидуалността? Погледнете само усмивката му отразява една прекрасна душа! Погледнете и демокрадските индивидуалности например Костов, Саркози или Обама. Скъпи костюми, но отблъскващи лица.А лицето изразява духовността

161

Анонимен

преди 13 години

Физзарядка-не,няма никаква полза да скачаш облечен с яке и чанта до теб на земята, но униформи-абсолютно да.Каква индивидуалност да ходиш като *** на училище с чалга маниери,а пък дрехите се купуват от родителите и всекиму според джоба му.10 год бях в чужбина и почти всички ученици са с униформи.

160

Just Smile

преди 13 години

Добре, че приключих срещите си с българската образователна система. Тромава, абсурдна, губеща време и абсолютно непотребна. Ако някой все още си мисли, че българската образователна система дава знания и потенциал, значи толкова са му менталните потребности за знания.п.п. И спрете с глупостите как било в западните колежи. В Хелзинки поне, има някакви униформи, но не са задължителни. Обичайно се носят от по посредствените ученици.

159

Всъщност

преди 13 години

Въпроса с униформите въобще не е толкова безобиден, колкото изглежда на пръв поглед. Практически, ти мачкаш едно дете, като го принуждаваш да изглежда по начин, по който то самото вероятно не би искало. Лесно е да се смачка детската психика. Лесно е да задушиш всякакви наченки на индивидуалност още в зародиш. Но дали е правилно ?!

158

Физкултурник

преди 13 години

Изумителните безсмислия продължават с пълна сила. Каква физзарядка бре ?! Това безумие, родено от бетонна чутура преди време сега се връща с пълна сила. Навлечени деца, мятат вяло ръце рано сутрин, след като са носили чанти, които понякога за 30% от теглото им ! Нищо смислено ли няма да роди министерската кратуна ???

157

Бай Написий Иляндарс

преди 13 години

Министъре!А да ги научиш първом на четмо и писмо,па после веке ша му мислим и за физзарядка-стаа ле?

156

Станимир

преди 13 години

От комунисти и техните наследните не можете да очаквате нищо ново. Те знаят само едно - добре наученото старо. За спорт база няма. Но старата физзарядка без никакъв ефект за здравето, на която *** и *** да се радват, че децата им се подчиняват, трябвало да се върне. Униформи и стригане, също. Не живея в България, рядко идвам тук и съм отчаят колко затъпяло е цялото население на тази страна, щом може да гласува за ГЕРБ и насилие над собствените си деца! Заслужавате си всичко случащо се!

155

Анонимен

преди 13 години

Спортния министър защо не направи зали и басейни в училищата след като иска децата да спортуват. Защото за да тренира детето ти нещо трябва родителите му да плащат. Много от така наречените треньори НЕ ги тренират а само си прибират парите. За две години сина ми така и не се научи да плува...и не само той ,а цялата група. Физическото в училище е пълна простотия в момента. А физзарядка може да си прави министъра рано сутрин като иде в министерството с мерцедеса!

154

Димитър

преди 13 години

Твърдо за. Може би не физзарядка. Повече часове по физкултура. Че те децата в днешно време са ходещи кюфтета. За униформите. ТВЪРДО ЗА.

153

Мунчо

преди 13 години

НЕЙКОВ,ДОКАРАЙ ГИ ПЪРВО В УЧИЛИЩЕ,И ТОГАВА МИСЛИ ЗА ФИЗЗАРЯДКА!

152

Комунист

преди 13 години

Нека социализма се завърне СЕГААААА!!!Чудесни новини,България отхвърля чифутските ценности!!

151

Анонимен

преди 13 години

да го духат ългарските ***

150

ненов

преди 13 години

Браво точно така веки делник в 07.15ч. на полигона в екип строени.Малко упражнения ще има дойдат добре на учениците,ама и в парламента да се приеме и лично Бойко Борисов да я води физарядката.

149

галактика

преди 13 години

Имам представа за какво става дума, и не само, че подкрепям министъра за идеята, но го и поздравявам!