98

Тоягата

преди 13 години

Да,101,прав си,и без това сме смирени,защото ако не сме,няма така д ани манипулират и църква,и партии!РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ,А ПОПЪТ З А СЪЗНАНИЕТО!!!

97

До 99

преди 13 години

И аз благодаря за коментара ти. Библията е отговор на времето, в което е написана. В нея се преплитат тогавашните убеждения и желанието за прокарване на добродетели и насоки, според които да бъде изграден живота на човека. Написана от човешка ръка, тя носи духа на времето си, затова е съвсем нормално ако написаното в нея не отговаря на разбиранията днес.

96

1

преди 13 години

Робски народ с робски манталитет.Попа и кмета Ше Ви помогнат......да , но в друг един живот!

95

до 97

преди 13 години

Едва ли нещо си произвеждат, но кой ли го прави в днешно време. А за здравните осигуровки във всяка прослойка на обществото, във всеки вид препитание ще се намери някой, който да не си ги плаща.А за Рисперидона.... Шизофренията е прекалено страшно заболяване, за да намери място в публикация, която не е насочена директно към това състояние, а има за цел да обобщи мнението ти за даден човек........

94

Анонимен

преди 13 години

до 96:Благодаря за отговора, може ли един въпрос само, знам че на църквата хомосексуалистите са им най-големите врагове, но ще ми обясниш ли защо така удобно пропусна СЕКСИЗМА? Библията буквално учи, че мъжа притежава жена си, тя трябва да си кротува и т.н. Само не ми казвай, че не е вярно, защото съм я чел, колкото и да не ти се вярва.

93

Паразити

преди 13 години

Тези *** и готованци имат имоти и приходи за стотици милиони и не плащат нито стотинка данаци на държавата,напротив-косвено държаната финансира тяхната дейност-която се изразяма в ядене и препиване.*** *** ***

92

Анонимен

преди 13 години

94За всеки случай, поповете не произвеждат нищо. Искрено се надявам да си плащат здравните осигуровки редовно, защото специално на пловдиския митрополит му личи, че най-редовно не си взима рисперидона.

91

До 92

преди 13 години

И аз много се посмях:1. Виждам, че не вярваш в друго освен в себе си2. "Шизофреничната книжка" и Религията учат на много добродетели, които за съжаление липсват в "светския" човек3. Препратката към хомосексуализма, лейди гага и т.н. подсказва, че гледаш много телевизия и четеш много новини за хай лайфа... Придържай се към Българската Църква като пишеш коментар5. Земята не е плоска и т.н. Но архаичните убеждения за света и човека са свързани единствено с човешката глупост...

90

РЮСТЮ РЕЧБЕР АГА

преди 13 години

priemete ISLAMA, вие тъи и не сте хрисдтияни...ЩЕ ВИ НАПРАВЯИМ ИСЛАМСКА НАЦИЯ....БУЛГАРИ ТАТАРИ НА ДУНАВА!!!КАТО ВШОТЕ БРАТЯ НА ВОЛГА!!!

89

до "Хан Крум&qu

преди 13 години

На каква база излагаш своите твърдения? Свещениците живеят на гърба на хората? А ти на чий гръб живееш или сам си произвеждаш всичко, което консумираш, и не се възползваш от някакъв вид услуга във всекидневието си? Каква е тази злоба спрямо свещениците?! Те си остават хора и те грешат. Не вярвам тук да има истински праведни хора било то пред държавата или религията....

88

Българин

преди 13 години

Брей, че нахални тия попи !!!! Направили гуши като шопари, карат джипове и се изкарват "скромни", мислят, че законите на държавата не се отнасят за тях !!!Влизам вчера в един храм - гледам - в преддверието - търговски обект - иконки, ланчета, кръстчета - търговийка един вид - забравиха как Иисус изрита търговците от храмът...Нагла фарисейска *** !!!!

87

Анонимен

преди 13 години

Посмях се от сърце, особено на частта със скромните хиляди свещеници... И с риск да вбеся Джийзъс ще изразя мнението си на "светски" гражданин на България. Първо великите ви пости не ме интересуват, ама изобщо. Второ не знам какви договори имате с всевишния, ама освен ако той не ви плаща заплатите подлежите на проверки като всеки гражданин на република България. Трето някаква шизофренична книжка написана преди 2000 години не ви дава правото да се мислите за специални. Четвърто никой от вас не живее по шизофреничната книжка, само си избирате пасажи, които ви харесват, отнасящи се основно до хомосексуализма, сексизма и певицата Мадона(в последно време и Лейди Гага). Пето сорете да си мечтаете, че средновековието ще се върне, защото няма. Шесто Земята не е плоска и неомъжените жени не са вещици. Седмо наздраве, на всички поркащи попове, само леко, че не можете да мезите, нали са пости...

86

Хан Крум

преди 13 години

фактура за сватба, кръщене или погребение? Не нали?Религията е хубаво нещо и вярата в бог също.Това е както комунизма - хубаво нещо но ако ги нямаше комунистите.Всички тези мазници живеят на гърба на хората и си позволяват наглоста да ни поучават а същевременно са затънали в пороци.Вярвайте всички в бог, както и да го наричате. Няма лошо. Но стойте далеч от т.нар. "свещенослужители". Те могат само да ви ограбят.

85

Хан Крум

преди 13 години

Както много пъти съм казвал - искате ли да ударите попа, ходжата, ламата, равинът и всички останали "свещенослужители", ударете ги по джоба. Нали виждате за какво става въпрос? Проповядват ни да бъдем честни, смирени, почтенни но когато стане въпрос за плащане на данъци - неее, ние си имаме договор с бог и не ни трябват разни светски измишльотини като данъци, договори, касови бележки и прочее светска суета. Някой " свещенослужител" независимо от какво вероизповедание някога да ви е издавал

84

не ме гледай какво п

преди 13 години

ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ, ИМА И ТАРИКАТИ!!!С този суеверен и по баламски вярващ народ, сигурно трябва да е много доходоносно да си ПОП,че броят им непрекъснато се увеличава! За това толкова много, мързеливи и склонни към лесни и нечестиви доходи, млади и физически много здрави и яки мъже,вместо да се хващат да работят физическа и добре заплатена работа, отговаряща на физическите им възможности,предпочитат, да се преквалифицирват и да се дипломират без проблем,като уж недобре заплатени попове, за да си живеят без проблем като в Рая, с мислене и постъпки от Ада!

83

Симо Лазаров

преди 13 години

Всеки гражданин на Държавата е длъжен да плаща данък върху дохода, който получаванезависимо дали е служител на Исус, Мохамед, Кришна, Сатаната, или на братята Маргинисвещениците получават доход от ритуали, погребение - 80лв., сватба - 100лв. , кръщене - 70лв. , продажба на свещи, и др.

82

Profesora

преди 13 години

Боже, Боже във времето на Великия пост виж твоите слуги в църквата - дебели като тъпани, със зачервени от пиене лица и с мътен поглед.

81

До Зорко

преди 13 години

Много си прав но някой хора имат нужда от подобна "институция" като църквата. Да им вдъхне вяра и да ги поддържа.

80

Един Човек

преди 13 години

Малко е прекалено!Свещенниците просто служат на църквата, задълженията им не опират до фиксирано работно време. Те са свещенници, а не чиновници! Ако ще им правят проверки, нека проверят и върнат манастирските имоти, че *** още не искат да им ги дадът. Конкретен случей е едно село около София където местен градски "бизнесмен" взе земята, разруши останките от римска крепост за да си построи къща !!!Проверяващите нищо не направиха, а беше унищожена и археологическа находка!

79

От 82

преди 13 години

"За първи път чувам, че Христос сключва устни договори с нашите свещеници... "А аз пък за пръв път чувам Христос да сключва устен договор с някой изобщо. Било то и папата. Какво прави "държавата" по-свята или по-права от духовниците. Нямали договори. Ми какво от това. Вярно е че не всички от тях са добри но повечето са на тази служба защото вярват за разлика от нашите държавници.