27

Анонимен

преди 7 години

Нисък корпоративен данък, а скъпи осигуровки. Назначение капиталисти предпочитат да платят данъка, а не осигуровките. Политиците са виновни.

26

Анонимен

преди 7 години

Хора, положението е просто - искайте.Ако не ви дават, а смятате, че заслужавате - ЕС е пред вас. Един живот живее човек, не си струва да го прекарва в лазене пред някакъв самозабравил се сайбия, дето само се чуди как да си купи нов джип.Като смятат, че искате много - отивате в друга държава, ако трябва. Да им работят шведите... Ай, ше им се не знае, само мрънкат как хората им искат много пари за заплати и държавата трябва да им помага.

25

Циник

преди 7 години

В страната на неограничените невъзможности...започват да се усещат младите хора! Много харесвам обяви от рода:"Търси се секретарка до 25г. със стаж по специалността 15г." Дебеловрати ...нискочели ..бивши мутри...са вече шефове! И се питам - как аджеба младите да натрупат искания стаж - без някой да ги назначи на работа?! Стига робия - прави са младите - труда им си има цена! Докога ще ни "извиват ръцете", и ще ни карат да слугуваме за жълти стотинки? България - страната на НЕограничените НЕвъзможности

24

ЙОРДАН ИВАНОВ

преди 7 години

СЪМ МНОГО СТРАНИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ТАМ НЕЩАТА СА ЕДНО КЪМ ЕДНО СМИСЪЛ ЕДИН ЛИТЪР ГОРИВО Е 1 ЕВРО ХЛЯБА Е 1 ЕВРО НАЕМИТЕ СА ОТ 300-500 ЕВРО НО ЗАПЛАТИТЕ СА ОТ 1500 ЕВРО НА ГОРЕ ДО 2500 ЕВРО ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК БИ МОГЪЛ ДА СЕ ИЗДЪРЖА САМ БЕЗ ДА МИСЛИ КАТО АНДРЕШКО КАК ДА ДОБИЕ НЯКОЙ ЛЕВ ДОКАТО Е НА РАБОТА БЪЛГАРИЯ Е 10 ГОДИНИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЗАПЛАТЕТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СА ОКОЛО 1500ЛВ ИЛИ 750 ЕВРО ЗА ДА ЖИВЕЯТ ХОРАТА НОРМАЛНО И ДА ОСТАНАТ

23

Анонимен

преди 7 години

Хиляда лева са малко за какъвто и да е било труд на пълен работен ден в България. Това е минимумът за да съществува човек.

22

locust

преди 7 години

Най-висока заплата в България , шефовете плащат на личните си п*роститутки. Завършила - незавършила - тя е млада.

21

se

преди 7 години

Стартова заплата за средно образовани е позиция - 1000 лева.Стартова заплата за висше образование и позиция - 1500 лева.Стартова заплата за основно образование - 300 лева.След 3 години стаж на позицията 20 процента увеличение.След 5 години стаж на позицията 50 процента увеличение.След 7 години 100 процента и след това всяка година бонуси по 1 годишна заплата за отпуска и нова година.И така няма да има проблеми а тези с основото или ще имигрират или ще учат.

20

Анонимен

преди 7 години

А за лекар пак ли няма значение дали има диплом?Или за инженер и счетоводител??Бизнесмени-АндрешковциТарикати на дребно

19

ops

преди 7 години

Естествено е, че са малко. Кое по напред да плаща-наем, ток, вода, телефон, интернет, деца да храни......

18

99

преди 7 години

Ако не плащаш наем се виждаш с едни 250 лв поне в повече, но и те се наместват в сметките или все нещо непредвидено излиза..... Хората в страна сресно взимат около 500 лв в добрия случай, което е нищо направо... Нямат наем ,но с толкова парии не се живее. НЕ Може шефа да кара С-класа и да ходи в Дубай през месец и да казва няма пари за увеличение на заплатата.Не става така. Така, че ще искате. Има какво да се желае. С тези цени в магазина трябва чисто да взимаме поне минимум 2000лв....

17

Анонимен

преди 7 години

Ако квалификацията им е като навсякъде другаде - съжалявам, но не мога да им съчувствам.Аз съм от София, работил съм в чужбина, именно защото тук заплатата ми се струваше ниска. Не мога да се оплача, добре живях в чужбина известно време. Върнах се, чак когато тук ми предложиха нормална, достойна заплата. Не мога да приема квалифициран човек да работи за ниска заплата на някакъв тарикат, съжалявам.

16

Професор

преди 7 години

При Станишев заплатата беше 150 лв. При Генерал Борисов 1200 лв.Само Герб още един мандат!

15

Анонимен

преди 7 години

" разглезени"??? с 500 евро висшисти??А не са ли разглезени нашите назначени капиталисти ("бизнесмени"?)

14

ЙОРДАН ИВАНОВ

преди 7 години

ОТ МОЯ ГЛЕДНА ТОЧКА ТОВА СА СТРАШНО МАЛКО ПАРИ ЗА ЗАПЛАТА !!! ЗАЩОТО -???ЗАЩОТО СТАНДАРТА Е МНОГО ВИСОК И ТЕЗИ ПАРИ СТИГАТ САМО ЗА НЕЩАТА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ . В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е В ЛЕВА И СЕ ПЛАЩА ДВОЙНО КАТО ЗАПОЧНЕМ ОТ ГОРИВОТО - ХРАНАТА - ДРЕХИТЕ - СМЕТКИТЕ - НАЕМИТЕ НА ЖИЛИЩАТА ВСИЧКО Е ДВОЙНО И ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ ТОЙ ТРЯБВА ДА НЕ СПИРА ДА МИСЛИ КАК ДА ДОБИЕ ОЩЕ НЯКОЙ ЛЕВ - КАТО АНДРЕШКО КОЙТО РАБОТИ В СИВИЯ СЕКТОР НА ИКОНОМИКАТА ОБИКОЛИЛ

13

Анонимен

преди 7 години

Е много ясно бе! Кой ще ви работи за 1000лв!?

12

99

преди 7 години

Да сложим 400лв наем или ако го делиш с някой 250/ сметки, ток 30лв ,вода 10лв , телефон 20 лв,Топлофилация - поне 70лв, касата на блока 10лв...До тук 390 лв или 590лв Карта за транспорт - 50лв. Пари на ден за храна - минимум 10 лв Х 31 дни = 310лв. Спорт поне 60лв/месец.До тук 810лв или 960. Лекарста - сега е зима и винаги заминават поне 40 лв за лекарства и 80лв за някой мазен нагъл доктор... и току що парите свършиха.. няма пари за дрехи, да гледаш дете или да го кажем за нормален живот..

11

Анонимен

преди 7 години

Никой не е виновен на хората от провинцията, че се съгласяват да работят на 120 лева. И каква им е квалификацията, ама честно?

10

Men

преди 7 години

E много ли са 600 Е???Това трябва да са заплати за неквалифицирани бачкатори, а за квалифицираните млади без опит 2000лв.Пари за това има - ама как да стане, като обществените поръчки са на 35-40% комисионна, навсякъде некомпетентни спуснати с парашут ***, мързел и безхарактертост...

9

Анонимен

преди 7 години

Ако съм на тези доктори и инженери със стаж, се махам, честно.Абсурдно е квалифициран човек да работи за малко пари, това дори не знам как да го нарека.

8

бай иван

преди 7 години

За съжаление това е в София и още 1-2 града. Има места в България където доктори и инженери със стаж не взимат толкова.