19

Анонимен

преди 6 години

Кирил и Методий са си били всичко на всичко,византийски шпиони или т.нар.агенти за влияние!Мисиите им при хазарите и великоморавците са им възложени не от българския цар,а от византийския император!Създадената от тях азбука не предназначена специално за нас българите,а целта и е била да обособи народите с християнска култура и самосъзнание.Борис е бил проницателен и мъдър управленец,решил да се възползва от конкретната ситуация и да влезе в ристияянското общество,да получи признание!

18

Анонимен

преди 6 години

Путин е президент на най-великата държава, а Карпова е велик шахаматист, а тоя кой e че да ги учи. Аз вярвам на Путин.

17

Анонимен

преди 6 години

Интересно защо българинът постоянно се хвали с миналото си, нещо което меко казано е доста спорно по принцип и трудно доказуемо исторически, а непрекъснато бяга от настоящито си.Защото докато за миналото може да се разказват басните на такиви патрЕоти като Божидар Димитров, то настоящето всички го виждаме и никой не иска да живее в него.Но пък и не може да излъже за него. Затова утехата ни е миналото - еййй, какви само бяхме, а !

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10слушай ве бас*тун, вече даже не е важно кой какво е създал! важен е самият факт, че оня зад спаската башна, продължава да ни човърка на тази тема, при положение, "до вчера" изобщо не са празнували 24 май, а до "оня ден" ги учеха, че лелин е създал азбуката, а сталин я е преработил.факта е, че ги боли че една малка страна, е люлка на писменост и култура, от която "те" са взели, а не са дали!

15

Анонимен

преди 6 години

Руският президент, ако го поканим и дойде у нас, ще каже, че азбуката, Кирил и Методии, земите - всичко е българско !!!

14

Анонимен

преди 6 години

Народ с гротестно настояще и без переспектива се "гордее" с миналото си.Като писменоста е българска да не би да ни плащат авторски права !Всички проспереращи държави ползват латиница. Кирилицата създава единствено проблеми. Тя е нещо като английското лаво движение - много се гордеят с него, но в Европа кормуват като изоглавени.

13

Анонимен

преди 6 години

Божидаре, много се изложи. Как можеш да слагаш под един знаметал харманлийския селянин с 8-ми клас Христо Стоичков и Анатолий Карпов, който е един от най-големите умове. Та той не е ритнитопковец, а 3-кратен световен шампион в най-интелигентната игра, каквато е шахмата. Освен това има и 9 шахматни Оскара - нещо което няма нито един човек на Планетата. Отделно че има три висиши образования и говори 7 езика. Много се изложи, Божидаре.

12

Анонимен

преди 6 години

Ако Божо ни е критерия за историческа достоверност - късам историята и почвам на бял лист. Още повече че тая прословута базилика в Плиска е правена с папски пари щото сме турили една упойка на католиците че те по ни кефят ... И изобщо аре да се спрем с тая кирилица че децата верно ще пропишат на шльокавица от зор

11

Анонимен

преди 6 години

Божидар Димитров не е никакъв историк, още по-малко пък професор, а обикновен доносник на ДС, присламчил се в ново време, към Тиквата.Задачата му е с манипулации и фалшиви статии да повдига духа на материала за да го откъсва от истинските му проблеми.

10

Анонимен

преди 6 години

Българските историци векове наред са ни представяли една фалшива история. Наиситина това, което сме гледали по плакати на 24 май са Кирил и Методий, които държат книга на кирилица. На практика те са измислили глаголицата, която е мъртва азбука и просто е прекопирана от гръцката такава. Климент Охридски преработва глаголицата, като я нагажди към звуците в разговорния български език, но никой никога не я е наричал КИРИЛИЦА до 17 век, когато руският император Петър Първи Велики за първи път използва названието КИРИЛИЦА.

9

Анонимен

преди 6 години

Толкова си знае Карпов, спортист е!.професоре, недей да притъпяваш и омаловажаваш добре отработената поредна провокация на сибирската мечка. цяла сутрин гледам ,как по всички телевизии се прокарва точно тази линия - неглижирането на казаното, демек "да се снишим, докато мине бурята".днес ще се снишиш, утре ще се снишиш и накрая ...

8

Dedo Ivan

преди 6 години

Единият е спортист, а другият-милиционер. По-точно КГБ-ист или т.нар. синьокапец.Като не знаят-що се изказват?! И тоя, спортистът чий го дири тука? Шах с Белата Златка ли ще играе? Вън руската орда и слугите им от България!!!

7

Анонимен

преди 6 години

Не си прав Божа,я виж Бойко и той спортист,ама колко много неща знае!

6

Анонимен

преди 6 години

Ей безродните ни русофили пак са се подмокрили и пръскат наляво и надясно... що не си ходите в русия?

5

Анонимен

преди 6 години

До 1И? Това не го прави историк.

4

Анонимен

преди 6 години

Божидар Димитров не е професор, а младиши научен сътрудник 2-ра степен, едно време ги наричаха асистенти.Интересно кой му е дал титлата професор, може би генералът му, за който пък не става ясно откъде точно е генерал.

3

Анонимен

преди 6 години

Карпов не е казал нищо което да не е вярно. Кирил и Методий, представяни единствено в БГ за българи, всъщост са поданици на Византия. Следователно азбуката е дошла от Византия. Путин каза, че азбуката е дошла от македонските земи (а не от Македония). Което също е вярно - Македония, както и България по това време са били част от Византийската империя. Това че измислени професори като Божидар Димитров пишат някаква непозната за света патриотична Българска история, това си е вътрешен проблем на България. Между другото въпросният самозван професор е посмешище за международните историци, навсякъд

2

Шибидар

преди 6 години

Пълни глупости - доказателство - иконата от епохата на Възраждането. "На първата Кирил и Методий са изобразени с епископски одежди, при положение, че Константин/Кирил става монах малко преди смъртта си и никога не е бил епископ. Двамата братя държат в ръцете си книга на кирилица, а всъщност те създават съвсем друга азбука - глаголицата.

1

Анонимен

преди 6 години

Кой е Карпов един шахматист, един спортист! Питайте Христо Стоичков тогава. Божидаре ти се оказа по-*** и от мутрата . Карпов е 12-тият световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г. Девет пъти е носител на наградата Шахматен Оскар (1973 1977, 1979 1981 и 1984).Завършва икономическия факултет на Ленинградския държавен университет.