Снимка: БГНЕС

В началото на юли, пътувайки към родното Черноморие видяхме на пътя доста интересна гледка - тъмнозелен Москвич 2140 с бургарска регистрация, превърнат в купе. Автомобилът е с видимо силно разширена следа и изобщо отдалеч личи, че доработките по него са съществени и сериозни, пишат от Automedia.

Преди дни в няколко групи в социалните мрежи се появи и малко повече информация за същия интересен екземпляр, за който ще ви разкажем малко повече - поне спрямо това, което знаем за него до момента.

Коравата съветска машина е превърната в купе, чийто силует повече или по-малко наподобява на американски масъл кар. Покривът е от Ford Orion и е скъсен с 30 сантиметра. Пневматичното спортно окачване е предназначено за BMW E30 и е разширило следата на автомобила с около 25 сантиметра, което заедно със снишената обща височина на каросерията, раздутите калници и значително намаления пътен просвет придава на екстравагантния автомобил коренно различни пропорции в сравнение с оригинала. Стъклата са правени по поръчка.

Сред малкото други налични данни е фактът, че трансмисията е заимствана от Ford Sierra V6. Таблото, както личи, е взето от Audi 80, а предните седалки са спортни от Golf II. Автомобилът е оборудван и с редица съвременни екстри като климатик, навигация и камера за задно виждане, както и със сервоусилвател на кормилното управление.

В интериора се виждат качествени тапицерии с кръстосани шевове, спортен волан и спортен скоростен лост с метална ръкохватка, както и контролни прибори с кръгли циферблати от Audi.

Цялата галерия разгледайте на страницата на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase