Британски експерти проведоха изследване, което доказа, че стандартните системи, защитаващи автомобила от кражба, които се поставят от производителя още в завода, са неефективни. Напълно безполезни са и технологии, които предлагат дилърите на нови коли на своите клиенти, съобщава изданието CarBuyer, цитирано от Automedia.

Механичните защитни средства вършат работа, само ако крадецът (или крадците) не разполагат с нужните инструменти или оборудване. Експертите са на мнение, че ефикасната защита от кражба може за бъде осигурена единствено от специализирани устройства, поставяни в сервизи, които осигуряват такива услуги.

Спецификата на съответната защита зависи от различни неща, включително пола на собственика на автомобила, както и от района, в който той живее. Например, в жилищен комплекс с много блокове, рискът от кражба на автомобила е по-висок, отколкото в квартал с къщи. Ако колата се държи в затворен комплекс, опасността тя да бъде отмъкната е по-голяма през деня.

Затова и експертите по защита на автомобилите взимат всички тези особености при оборудването на превозното средство с устройства за предпазване от кражба. Те посочват, че един от най-разпространените начини за кражба е отмъкването на чантата на собственичката на колата. Обикновено жените държат там ключа от автомобила и неговата кражба улеснява допълнително престъпника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase