Снимка и видео: DailyDrivenExotics

Дрифтът на територията на изоставен обществен паркинг ще излезе доста скъпо забавление на собственика на  Bugatti Veyron Mansory Vivere - няколко десетки хиляди долара. Толкова струват гумите за хиперколата, чиято цена е 2,5 млн евро, съобщава DailyDrivenExotics, на чийто канал в YouTube се появи видео на случилото се.

Всяка гума за Bugatti Veyron струва около 10 000 щатски долара. Цената на целия комплект колела с джантите и доставката се оценява на 150 000 долара, изчисляват организаторите на изпълнението.

От стандартния Veyron версията Mansory Vivere се отличава по по-малкия си капак, променените брони и странични престилки, а също така и с увеличените въздуховоди и оригиналния дифузьор. Всички тези елементи са направени от карбон.

Хиперколата е оборудвана с джанти Mansory, специално осветление на вратите и декоративни елементи от карбон в салона. Технически машината не се отличава от стандартния Veyron, като разчита на W16 двигател с мощност 1109 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 410 км/ч.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase