Снимкa: Toyota

Компанията Toyota произвежда таксиметрови автомобили за японския пазар от 1936 г., когато дебютира Model AA, а сега гигантът представи нов модел, който носи името JPN Taxi.

Естествено, дизайнът се дължи на изискванията за таксиметров автомобил – много пространство за пасажерите, както на височина, така и на дължина, затова и колата е с удължена база.

Дизайнерите на Toyota са ползвали за вдъхновение големия седан Crown, а страничните огледала са изнесени далеч напред на предните калници. Колата ще се предлага в две версии, като втората е с по-богато оборудване, но и двете ще се задвижват от 1,5-литров бензинов двигател, който върви и на пропан-бутан (LPG).

Двигателят задвижва предните колела и конструкторите на таксито обещават 19,4 км. пробег с един литър, но това са данните от теста JC08, който се използва в Япония.

Цените на новото такси започват от 29 900 долара, а плановете на компанията са за 1000 продажби на месеца. Официалната премиера на JPN Taxi е тази седмица на изложението в Токио.

Още снимки на новото такси на Toyota вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase