Снимка: Reuters, архив

Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce никога няма да сложи на своите модели тъч-скрийн екран. Това разкри директорът по комуникациите на компанията за Източна Европа Франк Тиман пред журналисти.

"Подобно нещо няма как да се появи в салона на нашите автомобили. Да, то може би е удобно и практично, но е крайно неестетично. Ние смятам, че класическите прибори за управление никога няма да загубят своята актуалност", коментира Тиман.

Последният модел на британците, представен по-рано тази година, е осмото поколение на Rolls-Royce Phantom, който бе определен от компанията като “най-тихия автомобил на планетата”. Общото тегло на шумоизолиращите материали е 130 кг., а гумите Continental, с които е оборудван автомобилът, са запълнение със звукопоглъщаща пяна.

Машината е оборудваната с битурбо V12 двигател с обем 6,75 литра, който развива 563 к.с. В комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF този мотор ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase