Снимка: Reuters

Новият голям кросоувър на Opel, разработен на платформата на Insignia, няма да се появи в серийно производство, съобщава Auto Express, като се позовава на свои източници в компанията.

Решението е взето от новия собственик на Opel – алиансът PSA, в който влизат марките Peugeot, Citroen и DS. Макар платформата на Insigniа да е разработена от немците, правата върху нея все още принадлежат на концерна General Motors. И съответно ако бъде използвана, французите ще прябва да платят на американците сериозна сума.

Съгласно договора за закупуване на Opel от GM следващите кросоувъри на германския производител ще трябва да използват платформата EMP2. Тя ще бъде в основата и на следващото поколение на Peugeot 508, чиито размери ще бъдат идентични с тези на новата Insignia.

В момента Opel обновява гамата си SUV-модели, като всички те се на шасита с предно предаване на Peugeot. В случая Crossland X е изграден на базата на Peugeot 2008, а Grandland X на шасито Peugeot 3008. Предстои всички модели на немците, използвани архитектурата Е2XX, която принадлежи на GM, да бъдат заменени с напълно нови.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase