Снимкa: Honda

Обновеният компактен ван Honda Jazz - моделна година 2018, ще се появи на европейския пазар през ноември и ще предложи редица новости на своите бъдещи собственици, съобщиха от компанията-производител.

Голямата новост при модела е 1.5-литров i-VTEC бензинов двигател с 128 к.с., чийто среден разход на гориво трябва да е около 5,4 л/100 км при нива на вредни емисии 124 гр/км. Промени ще има и по 6-степенната механична скоростна кутия, като тя ще предложи на водачите по-усъвършенствана и плавна реакция при ускоряване.

Въпреки въвеждането на новия агрегат за европейския пазар, старият 1.3-литров i-VTEC със 101 к.с. ще продължи да се предлага за всички нива на оборудване, освен за Sport. За сметка на това, новата степен на оборудване Dynamic също ще може да се комбинира с по-стария двигател.

Що се отнася до външните акценти, Honda Jazz 2018 от класа Dynamic ще отличава със заден спойлер, лети джанти с размери 185/55 R16, по-тънък преден сплитер, странични прагове, фарове за мъгла и обикновени LED-фарове.

Промени има и в интериора, като тапицерията ще бъде в специален черен цвят и оранжеви контрастни шевове. За тази версия на модела ще се предлагат още кожен волан, круиз-контрол, подгряване на предните седалки и автоматично превключване на фаровете.

Още информация за новата Honda Jazz вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase