Бъдещата Felicia E. Снимка: Auto Express

Skoda се подготвя за голяма офанзива в областта на електромобилите и в нейните рамки ще възкреси модела Felicia, съобщава Auto Express.

Възродената Е-Felicia ще е хечбек с изцяло електрическо задвижване, а освен нея ще има и спортен кросоувър на ток, който се очаква да стане най-скъпият автомобил в 122-годишната история на чешката компания.

И двата модела би трябвало да се появят на пазара през 2020 година. Електрическата гама на Skoda ще дебютира година преди това с плъг-ин хибридна версия на сегашния Superb и с изцяло електрическо супермини Citigo. То ще стъпи върху изцяло новата платформа МЕВ на Volkswagen, предвидена за електрическо задвижване.

Най-голям интерес сред публиката вероятно ще предизвика бъдещият електрически SUV, който ще е със спортни очертания, а като размери ще се пада по средата между Karoq и Kodiaq. Чехите го предвидат с мощност около 300 конски сили и с максимален пробег с едно зареждане от 500 км. Цената ще е към 45 000 евро - абсолютен рекорд за марката, но наполовина по-малко от Tesla Model X.

Още не е известно името на бъдещата кола, но от Skoda са запазили няколко, завършващи на -q, включително Amiq, Eliaq и Anuq.

За по-бюджетно ориентирани купувачи ще е бъдещият електрически хечбек Felicia E - със 170 конски сили и сходна архитектура с предстоящия Volkswagen I.D.. Новата Felicia ще е със същите размери като Rapid Spaceback и ще струва около 26 000 евро.

Повече подобни новини четете в Automedia.investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase