Снимка: Tesla

Американският производител на електромоболи Tesla Motors обнови софтуера на предлаганите от нея модели, като това ще им позволи по-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч, съобщиха от компанията.

Най-сериозен прогрес записва базовата версия на Tesla Model S. Досега модификацията Model S 75 ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, но с новия софтуер времето е свалено до 4,3 секунди.

При варианта Tesla Model S 75D времето вече е 4,2 секунди вместо предишните 5,2 секунди. Обновяването е засегнало е динамиката на по-новата модификация Model S 100D, при която спринтът от 0 до 100 км/ч вече отнема 0,1 секунди по-малко – 4,1 секунди.

Аналогични промени е получил и електрическият кросоувър Tesla Model X, при който модификацията 75D ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а 100D – за 4,7 секунди. Досега тези показатели бяха 6,0 и 5,5 секунди съответно.

Сред новостите за Model X е пускането на вариант със 7 места. Той се предлага като опция за кросоувъра, като ще струва на неговия собственик 3000 щатски долара.

Обновяването обаче ще се предлага единствено за чисто новите автомобили на Tesla. Тоест, клиентите, които вече са си закупили такива машини и ги използват, няма да могат да се възползват от подобрените характеристики.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase