Снимка: BMW

Германският производител BMW представи официално новия си хечбек 6-Series GT, който е оппределен като "практичен автомобил, ориентиран към клиентите, които придават по-голяма значение на индивидуалността".

Новият хечбек заема досегашното BMW 5-Series в гамата на баварците, като продажбите му ще стартират през есента. Машината е по-елегентна и по-привлекателна от предшественика си, като е по-дълга и по-ниска. Дължината на 6-Series GT достига 5091 мм (с 87 мм повече от 5-Series GT), широчината е 1902 мм, а височината – 1538 мм (с 21 мм по-малко от 5-Series GT).

От дизайна на BMW 6-Series Gran Turismo трябвва да се отбележи голямата решетка на радиатора, както и новата светодиодна оптика. Освен това хечбекът е получил някои уникални аеродинамични елементи, доплълнителен заден дифузьор и нови джанти.

Интериорът на автомобила почти изцяло повтаря този на моделите от 5-Series на баварците. Благодарение на новата конструкция на каросерията, обемът на багажника е нараснал до 610 литра, а ако се свалят задните седалки, той достига 1800 литра.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase