Снимкa: Hyundai

Компанията Hyundai показа дизайна на новия си компактен кросоувър, който ще носи името Kona. Официалната премиера на модела ще се състои в средата на юни, потвърдиха от корейския производител.

Ако се съди по изображенията, Kona ще получи фирмената трапецовидна решетка на радиатора, пластмасови предпазители по долната част на каросерията, разширени калници и предна оптика с двойни елементи.

"Това е истински всъдеход с прогресивен дизайн и премиум-опции", категорични са от компанията-производител, като допълват, че Kona ще бъде оборудван с 8-инчов проекционен дисплей, на който ще излиза цялата нужна на водача информация.

Кросоувърът ще получи агрегатите на моделите Hyundai i20 и i30. Със сигурност сред тях ще попадне 3-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,0 литър, както и 1,4-литров турбодвигател с 4 цилиндъра. Ще има и версия с 1,6-литров дизел.

До края на лятото и партньорът на Hyundai – компанията Kia, ще представи подобен кросоувър. Сред основните конкуренти на Kona и на модела на Kia ще бъдат Mazda CX-3 и Nissan Juke.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase