Снимка: AutoMedia.bg

Индустрията се е погрижила да ни предложи решения за всички възможни проблеми в ежедневието, но не е задължително да се охарчвате предварително. Понякога можете да се избавите от затруднение само с подръчни материали и малко съобразителност. Ето няколко ценни съвета от AutoMedia.bg.

Как да се справите със замръзнала ключалка

Ако нямате специален препарат за размразяване, можете да използвате най-обикновен антибактериален гел за ръце - натрийте количество колкото грахово зърно в процепа на ключалката, може да сложите малко и върху самия ключ. Гелът съдържа алкохол, който ще стопи леда по-бързо.

Как да почистите фаровете

Съществуват специализирани и доста скъпи препарати за целта. Но спокойно можете да постигнете същия ефект и с малко паста за зъби - втрийте я хубаво с парцал и после изплакнете с вода.

Как да се отървете от стари стикери

Ако си купувате кола втора употреба, има сериозен шанс да я получите украсена със стикер на бебе или някоя световно неизвестна италианска група. За да ги разкарате, просто натопете в топла вода парче вестник и го сложете върху стикера за десетина минути. Резултатът е гарантиран.

Останалите съвети вижте само в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase