Снимка: Ройтерс

Не бързите полицейски автомобили, а религията е причина в Обединените арабски емирства малцина да се осмеляват да превишават скоростта. Това разкрива пред изданието Factroom руски турист, посетил емирство Фуджейра.

"Кацнехме на летището във Фуджейра и се качихме на такси. Направи ми впечатление, че шофьорът кара със 114, 117, 119 км/час, но никога не достига 120 км/час", казва руснакът.

Това провокирало любопитството му и той попитал шофьора на таксито за причината автомобилът да не достига скорост от 120 км/час.

"Ако загинеш при катастрофа и се установи, че си шофирал с над 120 км/час, джамиите отказват да те погребат. Това се приема за самоубийство, така е в Емирствата", разкрил шофьорът.

Ако отказът на джамиите не ви притеснява, трябва да знаете, че Емирствата разполагат с едни от най-бързите полицейски коли в света. Автопаркът е представен от машини като McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia, Nissan GT-R, Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Lexus RC-F и много други.

Още любопитни автомобилни новини - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase