Снимка: Audi

Кросовърът Audi Q2 дебютира по-рано тази пролет и все още не е излязъл на пазара, но компанията-производител подготвя пускането на негова спортна модификация SQ2. Това съобщава изданието Auto Express, което цитира техническия директор на компанията Щефан Книрш.

По негови думи създаването на SQ2 няма да бъде никак трудно, тъй като базовият модел разделя платформата MQB и много други компоненти със семейството Audi A3/S3. "Напомпаният" всъдеход ще получи двигателя на обновеното Audi S3. Това е 2,0-литров турбомотор с 310 к.с. Според Кирш цената на тази модификация с най-високо ниво на оборудване няма да надхвърля 45 000 евро.

В Audi разглеждат и възможността за направата на още по-мощен вариант. Това ще бъде екстремно RS Q2, което да получи 2,5-литровия агрегат на RS3. При предстоящото обновяване на хот-хеча този двигател ще бъде форсиран до 405 к.с. А това означава, че малкият всъдеход на Audi ще бъде по-мощен от Mercedes-AMG GLA 45, чийто 2,0-литров турбмотор в момента предлага 381 к.с. и 475 Нм.

Преди обаче да бъде взето подобно решение, предстои да бъде направено изследване, което да установи дали пускането на подобен автомобил ще бъде целесъобразно. Едва след това шефовете на Audi ще дадат "зелена светлина" на проекта, уточни Щефан Книрш.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase