Снимка: BMW

BMW анонсира излизането на върховата версия на новото поколение на флагмана си 7-Series. Това е модификацията BMW M760Li xDrive V12 Excellence.

Луксозният седан с добавка М към името си е получил допълнителен аеродинамичен пакет, спортна изпускателна система, двойни ауспуси Cerium Grey и спирачни механизми M Sport със сини апарати. Автомобилът е качен на 20-цолови джанти, създадени специално за него.

В салона са поставени седалки с електрическо регулиране и тапицерия с кожа Nappa. Налице са още допълнителни гланцирани дървени елементи, както и облицовка на тавана с черна Alcantara, позната от М-колите на BMW.

Задвижването на модификацията BMW M760Li xDrive V12 Excellence е поверено на 12-цилиндров бензинов двигател с технология M Performance TwinPower Turbo с два mono-scroll турбокомпресора, система за директно впръскване на горивото и променливи фази на газоразпределието.

Обемът на мотора е 6592 куб. см., като мощността му достига 600 к.с. при 5500 об/мин. Максималният въртящ момент от 800 Нм е достъпен при едва 1500 об/мин. Комбинацията с 8-степенна трансмисия Steptronic Sport с настройки M Performance позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Максималната скорост от 250 км/час е ограничена по електронен път, но при добавяне на пакет M Driver’s тя достига 305 км/ч. Обявеният от BMW смесен разход на гориво е 12,6 л/100 км.

Още снимки на модела вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase