Снимка: Hyundai

Компанията Hyundai обяви, че е взето решение за пускане в серийно производство на концептуалния пикап Santa Cruz, който бе показан пред публика преди година.

Пред журнналисти на автосалона в Детройт, шефът на американския офис на марката Дейв Жуковски заяви, че сега е най-удобният момент за подобно нещо. По думите му производството на първият сериен пикап на Hyundai ще стартира съвсем скоро.

В основата на Santa Cruz е шасито на новото покоение на Hyundai Tucson. За гамата двигатели на пикапа не се съобщава нищо, но прототипът бе оборудван с 2,0-литров дизел с мощност 190 к.с. (406 Нм) и система за задвижване на четирите колела HTRAC.

"Основната аудитория, към която ще насочим пикапа, е поколението, родено през 80-те години на миналия век. Това са млади хора, които карат седани и кросовъри, но се нуждаят от по-практичен автомобил. В същото време те не искат да направят компромис и да си купят познатите вече пикапи”, заяви маркетинговият директор на Hyundai Марк Дипко.

Топ-мениджърът допълни, че това в никакъв случай не означава, че Santa Cruz ще бъде насочен само към пазара в САЩ. Напротив – моделът ще се предлага на голяма част от световните пазари.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase