Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски производител – компанията АвтоВАЗ, спазва плановете си въпреки икономическата криза в страната и ще пусне на пазара два напълно нови модела. Това са седан и кросовър от сегмент С, които трябва да бъдат готови след 2-3 години, съобщава изданието "Автосреда".

Още през 2008 г. АвтоВАЗ показа концептуалния модел Lada C, който представлява именно кросовър (на снимките). За разработката му тогава руските конструкторите получиха съществена помощ от канадската компания Magna International.

Част от елементите на Lada C ще бъдат използвани за серийния модел, но като като цяло двата нови модела ще претърпят съществени промени в характеристиките си, които се обясняват с „обновяване на маркетинговите параметри”. Специалистите на компанията са разработили нова схема за разположение на компонентите в автомобилите, като се обсъждат и различни варианти на интериора и екстериора.

Засега повече подробности има за кросовъра, който ще бъде изграден на базата на Renault Duster. Той ще използва платформата B0, която е в основата и на други модели на Renault, както и на техните еквиваленти от Dacia. Шасито ще бъде използвано и за друг всъдеход на АвтоВАЗ - Lada Xray Cross, който трябва да бъде представен в началото на 2016 г.

„Кросовърът от сегмент C е напълно нов проект, който засега е само концепция, но някои от елементите в нея вече са напълно уточнени. Кризата в автомобилната промишленост при нас е сериозна, но това не ни спира и съвсем скоро ще бъдем готови с графика за новия ни кросовър Lada C-крос”, коментира шефът на проекта Олег Груненков.

Още снимки на Lada C вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase