Снимка: Seat

Многофункционалният ван Seat Alhambra премина през щателна модернизация, като на пазарите ще бъде наличен от началото на това лято.

Seat Alhambra е базиран на Volkswagen Sharan, който наскоро също премина през обновление. Подобно на модела на германската марка испанският автомобил е получил ревизирани екстериор и интериор, нови опции, по-икономични двигатели и допълнителни системи за сигурност.

От официалните снимки става ясно, че екстериорът на обновения Alhambra е получил малки, но все пак видими новости, изпълнени в стила на най-новия дизайн на Seat. Челните светлини са LED, ламелите на радиаторната решетка вече са хоризонтални, а отзад стоповете имат нов дизайн. Интериорът също демонстрира минимални изменения, обхващащи управлението на климатика, приборите на таблото и предлаганите тапицерии и декоративни елементи.

По-големите новости са при гамата от мотори, която вече изцяло покрива нормите на Евро6 и е с до 15% по-икономична от преди.

Базовият дизелов двигател е 2,0 TDI със 115 к.с., като изразходва средно по 4,9 л/100 км, сочи информацията от Seat. Дизеловият мотор с обем 2,0 литра е наличен в още две версии - със 150 к.с. и със 184 к.с. Бензиновите мотори са TSI, като предлагат мощност между 150 и 220 к.с.

Всички двигатели с изключение на базовия дизел могат да бъдат куплирани с трансмисия DSG. Налична е и системата за задвижване на четирите колела 4Drive, която се предлага за модела с дизелов двигател с мощност 150 к.с.

По отношение на оборудването, новият Seat Alhambra предлага следващата генерация на инфо-системата Easy Connect, а системата за автоматично активиране на спирачките при необходимост е стандартно оборудване. Срещу допълнително заплащане се предлагат система за следене на мъртвите зони на огледалата, адаптивно шаси и седалки с функция за масаж.

Обновеният Seat Alhambra излиза на пазарите в началото на това лято. Компанията започва да приема поръчки в началото на месец май.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase