Снимка: УАЗ

В края на тази година в Уляновския автомобилен завод ще завърши производството на всъдехода Hunter, който е изграден на базата на легендарния модел УАЗ-469. Краят на всъдехода бе отбелязан с пускането на специална версия „Серия на победата“, посветена на 70-годишнината от победата на бившия Съветския съюз във Втората световна война.

Основният лайтмотив на дизайна на машината е съветският филм „На бой отиват само старците“. Затова и от двете страни на каросерията са нарисувани ноти и има надпис „Маестро“. С такава позивна бе известен един от героите във филма - капитан Титаренко.

Освен това Hunter във версия „Победна серия“ е получил черни стоманени джанти с гуми Contyre Expedition 225/75 и специална военно зелена боя. В оборудването на всъдехода са включени още армейска палатка, войнишка мешка с посуда за ядене и шанцов инструмент.

Прощалната версия на всъдехода се предлага и с двата двигателя, достъпни за модела. Това са бензинов 2.7-литров мотор с мощност 128 к.с., както и дизел, развиващ 114 к.с. Задвижването е задно, като при нужда става 4х4. Скоростната кутия е 5-степенна механична.

В УАЗ вече приемат поръчки за автомобила, който е оценен на 7880 евро. Първите бройки от модификацията ще бъдат готови през май.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase