Снимка: Ройтерс

Новосъздаден списък със "сексуални разстройства" забрани на транссексуалните хора в Русия да шофират автомобил, предава Дойче веле.

Забраната важи за всички хора, при които са наблюдават "медицински отклонения". Според новата наредба това са транссексуалните, асексуалните, травеститите и т.н. Хората с "психични разстройства", а за такива са обявени фетишистите, ексхибиционистите и воайорите, също нямат право да шофират автомобил.

Списъкът с хора, които нямат право на шофьорска книжка, включва също така всеки с ръст под 1,5 метра. Тези с наследствени очни заболявания също нямат право да карат кола, както и тези, които са диагностицирани като патологични крадци или комарджии.

Новите мерки се предприемат, за да се противодейства на високия процент пътнотранспортни произшествия, сочи информацията. Само през 2012 година почти 28 000 души са намери смъртта си по пътищата на Русия.

Асоциацията на руските адвокати за правата на човека остро разкритикува решението на правителството, описвайки го като "дискриминационно". И заяви, че ще търси помощ от международни организации за правата на човека.

Още любопитни автомобилни новини от Русия четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase