Занапред Ройс ще трябва да разчита на обществения транспорт. Снимка: Ройтерс

Звездата на националния отбор на Германия Марко Ройс ще плати рекордна глоба от 540 000 евро за това, че управлява автомобил без шофьорска книжка, съобщава Bild.

През октомври тази година полицаи спрели за проверка нападателя на „Борусия“ (Д), който се връщал от тренировка със своя Aston Martin. Пред служителите на реда 25-годишният футболист показал само личния си паспорт, а проверката установила, че той никога не е разполагал с шофьорска книжка.

Още по-куриозното в случая е, че от 2011 г. досега Ройс е бил глобяван няколко пъти за движение с превишена скорост. Германският национал плащал глобите си навреме и чиновниците изобщо не разбрали, че той няма шофьорска книжка.

В крайна сметка футболистът отнесе сурова санкция от съда, която бе изчислена на базата на месечната му заплата. В момента играчът, към който има интерес от „Реал“ (М), „Барселона“, „Манчестър Юн“ и други европейски грандове, получава по 180 000 евро месечно.

Според информация на Bild, Ройс е карал шофьорски курсове, след като навършил 18 години, но така и не взел изпита си. Футболистът вече се извини, като каза, че няма разумно обяснение на това, защо е управлявал автомобил, без да има разрешително за това.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase