Снимка: YouTube

Американецът, който стана звезда в интернет, след като потопи своето Bugatti Veyron в крайпътна лагуна, може да получи 20-годишна присъда за застрахователна измама. Това съобщава тексаското издание The Lifkin News.

Анди Хаус „удави“ своята хиперкола през 2009 г., като изпълнението му бе заснето от преминаващ наблизо автомобил. Търговецът на коли от град Лифкин, щата Тексас, купил машината 3 години по-рано за 1 млн. долара и след като платил още 20 000, я застраховал за 2.2 млн. След инцидента автомобилът е напълно унищожен и не подлежи на възстановяване.

Пред полицаите Хаус обяснил, че инцидентът се е случил, защото се е разсеял заради ниско летящ пеликан, който искал да заснеме. В крайна сметка тексасецът поискал от застрахователната компания да му плати цялата сума. Разследването обаче претърпя обрат, след като свидетелят, заснел катастрофата, обяснил нещо напълно различно.

Според него Хаус абсолютно умишлено е унищожил хиперколата. Основното доказателство, което се вижда и на видеото е, че дори след инцидента двигателят на машината продължава да работи. Същото твърдят и застрахователите, които провели собствено разследване. То показало, че това е вторият опит на мъжа да унищожи скъпия автомобил. Преди това Анди наел трето лице, което трябвало да подпали колата.

Делото продължава вече 5 години, като предстои в началото на следващия месец да се проведат нови изслушвания пред съдия. Очакванията обаче са  Хаус да получи ефективна присъда.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase