Снимка: AutoMedia.bg
Кросовърите набират популярност и затова не е изненада, че производителите обръщат сериозно внимание на този сегмент. За да успеят да се преборят за интереса на евентуалните купувачи, тези модели трябва да бъдат не само красиви и практични, но и икономични.

Ето 10 предложения, които със сигурност ще привлекат вниманието. 

BMW X1 

Кога - края на 2012 г.

Това X1 вече излезе на някои пазари и се превърна в хит заради привлекателната си цена. За нея получавате седан 128i, но с много по-висок клирънс. Това си е стандартно BMW със задвижване на задните колела, но може да бъде поръчано и със задвижване на четирите колела, ако имате нужда то такова нещо.

Моделът разполага с 2.0 литров, 4-цилиндров турбомотор с мощност 245 к.с. и 260 Нм. въртящ момент. Като опция се предлага и 6-цилиндров, 3.0 литров мотор с 306 к.с. и 300 Нм. Както и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Цените на X1 стартират от $31 500.
 

Hyundai Santa Fe

Кога – версията Sport вече излезе, LWB (дълга база) трябва да дебютира до края на 2012 г.

Много от производителите напоследък се опитват да натъпчат трети ред седалки на машини, които са предвидени за петима пътници. Дори да става дума за деца, които да седят най-отзад, това не е особено практична идея. Затова и в Hyundai са подходили малко по-различно, като предлагат 2 версии на Santa Fe – Sport с 5 места, и LWB със седем. Само че поставянето на трети ред седалки е свързано и с удължаване на платформата. Нейната структура също е променена, като е от високоякостна стомана, което ще доведе до подобряване на управлението.

Версията на Santa Fe с 5 места ще се предлага с 2.4 литров, 4 цилиндров мотор с мощност 190 к.с. или с 2.0 литров турбомотор с мощност 264 к.с. Вторият заменя досегашния V6, тъй като е по-икономичен. За версията LWB ще се предлага и V6 с мощност 290 к.с., който сега се слага на Azera Sport. А ако поръчате модела със системата AWD, това ще оскъпи цената му. Сега тя стартира от $25 275.

Ford Ecosport Crossover

Кога – на повечето пазари в края на 2012 и началото на 2013 г. В САЩ – все още не се знае.

Много е съмнително, че този кросовър ще се появи на пазара в САЩ през следващите 18 месеца. Но пък ако цените на горивата отново скочат нагоре, не е изключено и това да стане. Засега Ecosport, подобно на Chevrolet Trax, е насочен към останалите пазари. От 2013 г. кросовърът на Ford, който е построен на базата на Fiesta, ще се предлага с различни двигатели, включително и 1.0 литровия, 3-цилиндров EcoBoost. Каква обаче ще бъде цената му, предстои да разберем.

Цялата статия вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase