Снимка: Great Wall Hover H7

Компанията Great Wall, част от чиито модели за европейски пазар се произвеждат в България, показа два нови модела на кросовъри на изложението в Пекин.

Първият е Hover M4, който се отличава с европейски дизайн и множество системи за безопасност. Спирачната система включва ABS, EBD (версия Bosch 8.1), дискови спирачки на всички колела и система за екстремно спиране BA.

Високият клирънс – 180 мм, обещава сериозна проходимост, а балансираното шаси и окачването – необходимия комфорт при пътуване.

Hover M4 е снабден с 1.5 литров атмосферен мотор с мощност 105 к.с., който може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или с безстепенна вариаторна трансмисия.

Базовата версия разполага с предни и задни светлини против мъгла, 2 въздушни възглавници, електрорегулируеми фарове, система BA и т.н. Като опция се предлагат навигация със сензорен дисплей и парктроник.

Другият нов модел на Great Wall е най-големият и най-мощен кросовър на марката - Hover H7, към чието название китайците са добавили Premium.

Петместният автомобил със задвижване на четирите колела има 2.4 литров двигател с директно впръскване на горивото. Той разполага с 215 к.с. и е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Кросовърът действително може да се похвали със сериозно оборудване, което доскоро се срещаше само при машини от „премиум-сегмента”.

Той има „пера” за превключване на скоростите, които са разположени на волана, а също така и пълен набор от системи за безопасност – централни и странични въздушни възглавници, система ESP, система за помощ при спускане, бутон за стартиране на двигателя, многофункционален волан, навигационна система, подгряване на седалките, адаптивни светлини, парктроник, система за контрол на „мъртвата зона” и т.н.

Снимки на Hover M4 и Hover H7 вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase