Свикнали сме да казваме "Космѝч" на "тунингованите" москвичи с китеник, капачки от оцет, светлоотразители, допълнителни огледала за обратно виждане и други подобни "екстри".

Колата, която ви представяме, обаче е доста по-различна, въпреки, че името "Космѝч" й отива много.

При нея няма и помен от кичозните доработки, които все още могат да бъдат видени в някои краища на България.

Този Москвич 2140, наречен "Дядо Миша", е напълно преработен в купе със снижен таван и снижено окачване (сhop-top).

Отговорни за доработката са момчетата от "Зло Моторс" - Женя, Юра и Вано, които са създали возилото за много кратко време, за да могат да го представят на изложението EMMA в Ростов на Дон.

За превръщането на колата от седан в сhop-top купе руснаците са премахнали задните врати, удължили са предните, изместили са централните колонки назад и са снижили височината на покрива наполовина.

Добавили са също така спортно окачване, което редуцира значително просвета на руската машина и нови джанти Euroline с размер 19-инча, на които са поставени гуми Maxxis 235 \ 35 - отпред и Dunlop Lemans 245 \ 35 - отзад.

Интериорът пък е пригоден само за двама пасажери заради снижения покрив, като в него са поставени две спортни седалки от Toyota Altezza. Използвани са части и от Ford Mustang от 1969 година, но за съжаление от американската машина са заети единствено огледалата за обратно виждане.

Двигателят на машината е 1.8-литров (УЗАМ), който според непотвърдена информация генерира 104 к.с. и 148 Нм.

Видео и снимки на Дядо Миша вижте в Autoмedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase