снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 Концесията на Летище София може да бъде рестартирана след месец, каза транспортният министър Ивайло Московски. Днес, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, той откри новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на Летище София.

Новият срок за пускането на концесията на столичното летище е бил изяснен на работна среща с консултантите от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), каза министърът. 

"Най-вероятно не по-рано от месец ще са готови с анализите. Когато са готови, преглеждаме ги и рестартираме процедурата. Надявам се до края на председателството да приключим с подаването на офертите", каза Московски. 

Припомняме, че концесията на летището беше прекратена с решение на Министерския съвет по време на служебното правителство на Огнян Герджиков с мотива, че обявената процедура не защитава достатъчно добре публичния интерес. 

Идеята е със средствата от концесията, внесени като еднократна такса, да бъде оздравено финансовото състояние на БДЖ. Тя беше лансирана от втория кабинет "Борисов" и дори заложена в бюджета за 2016 г.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase