Европейската комисия одобри вписването на българската "Пастърма говежда" в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел.
"Пастърма говежда" има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като ХТСХ, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие "пастърма". Поради това защитата ще обхваща само наименованието "Пастърма говежда" в неговата цялост.
Понятието "пастърма" ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар