Снимка: архив, Ройтерс

Сайтът за електронна търговия eMAG ще обжалва в съда последната санкция, наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Компанията информира, че ще предприеме освен това всички необходими действия, за да представи казуса пред Европейската комисия.

Вчера КЗК съобщи, че налага глоба от 4,6 млн. лв. на собственика на eMAG - "Данте Интернешънъл" и две издателства за нарушения в рекламните кампании "Черен петък" (28 ноември 2014 г.), "eMAG – най-лесния начин да поръчаш – най-сигурния начин на доставка - милиони начини да се зарадваш" (3 – 24 ноември 2014 г.) и "Две години eMag.bg" (8 декември 2014 г.).

Решението на КЗК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-десетдневен срок от съобщаването му на страните.

"За трети път Комисията за защита на конкуренцията санкционира eMAG, като този път на компанията се налагат 9 глоби. За нас това е решение, което не приемаме, тъй като е неправилно и необосновано", е становището на eMAG.

Според компанията "eMAG се санкционира за това, че предлага добри и атрактивни за пазара цени и същевременно качествени услуги, носещи ползи на потребителите – елементи от бизнеса ни, които активно комуникираме".

"Ще продължим да инвестираме, за да създаваме добавена стойност за потребителите и за българския онлайн пазар", декларира в отговора си търговецът.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase