Стартира класацията “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. Инициативата се реализира за седма поредна година и е единствената класация, основана единствено върху мнението и нагласите на потребителите.

“ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” дава възможност на потребителите да определят марките, които обичат и които сред голяма конкуренция са спечелили тяхното доверие. За разлика от други класации, "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии.

По този начин "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

Класацията се провежда в три етапа. Гласуването се извършва он-лайн на адрес: www.mylovemarks.eu след предварителна регистрация. Потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове не се отчитат!

Подбрани са над 25 категории, от които всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, ще бъде броят на подадените гласове. Първият етап вече стартира и ще продължи до 31 май.

По време на тази една седмица потребителите избират (номинират) предпочитаната от тях марка в падащо меню за всяка от подбраните категории. Този етап цели да отсее Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове.

Втори етап ще се проведе в периода 8 юни – 14 юни, като в този период потребителите гласуват за една от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията.

Трети етап стартира на 22 юни и ще продължи до 28 юни включително. На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория.

Подбраните категории са: ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, НИСКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, МИНЕРАЛНИ ВОДИ, КАФЕ, ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ, МЕСНИ ПРОДУКТИ, МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, КОЗМЕТИКА, ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА, УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ, БЯЛА ТЕХНИКА, МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И УСТРОЙСТВА, АВТОМОБИЛИ, ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ, РАДИО, ТЕЛЕВИЗИЯ, СТРОИТЕЛСТВО И ИНТЕРИОР, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И БРОКЕРИ, БЪЛГАРСКА МАРКА, ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ, ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ, МОЛОВЕ, ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase