Снимка: БГНЕС

Листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд Madara Bulgarian Property, който планира мащабен проект на българското Черноморие в партньорство с известния британски архитект Лорд Норман Фостър, може да бъде принуден да се откаже от проекта Black Sea Gardens поради липса на финансиране.

В съобщение от фонда да борсата вчера се посочват планове за продажба на активите у нас.

От офиса на Madara в Лондон не бяха на разположение за коментар. Investor.bg успя да получи подробности от директора на фонда в България - Тери Гилъдр. По думите му компанията в момента проучва различни варианти за реализацията на активите, само един от които е евентуална продажба. Друг възможен модел е създаване на смесено дружество с международен партньор, който да осигури капитала, необходим за продължаване на проекта.

„Сега търсенето на ваканционни имоти логично ще бъде много по-ограничено в сравнение с периода, в който придобивахме земята“, коментира той.

Гилдър добави, че в началото компанията не е възнамерявала да ползва банково финансиране, но сега не изключва да потърси такова за част от строителните работи.

Според него евентуален партньор може да бъде някой руски предприемач или инвеститор, тъй като те в момента проявяват сериозен интерес към Черноморието.

„Ако това не стане можем да търсим евентуално излизане от проекта“, обясни Гилдър, като добави, че са стартирани преговори с потенциални партньори, но отказа да даде повече информация.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase