Над 30 са студентите, които вече са преминали през практически курс в Националната библиотека, като вече двама от тях са част от екипа ѝ.

Мая Димитрова работи от години в културната институцияа, споделя че работата й като ментор на младите студенти я изправя пред истинско предизвикателство, разказва Bulgaria ON AIR.

"Вече над 30 студенти са минали тези практики, а в началото леко се притесних от задачата, която ми поставиха да съм ментор в тази програма, защото предположих, че човек трябва да има някакви преподавателски умения, за да се въведат студентите в тези практики и е необходимо да имат малко повече внимание, за да им се разкаже за структурата и мисията на Националната библиотека", сподели менторът.

Мога да се развивам в тази сфера, като мога да придобивам нова информация, която би ми била полезна не само теоретически, но и практически, разказа студентката Цветелина Димитрова

Всеки студент, които изучава специалности, които са свързани с библиотечен мениджмънт, документалистика и архивистика може да стане част от екипа на библиотеката.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase