Снимка: архив Bulphoto
Един мъж загина, а двама са тежко ранени след жестока катастрофа, станала на пътя между казанлъшките села Розово и Бузовград, съобщи "Нова тв".

Не е ясна причината за катастрофата. Автомобилите са толкова смачкани, че се наложило да бъдат срязани от пожарната, за да могат да бъдат извадени хората в тях. С опасност за живота са и водачът на таксито, и клиентът, който се е возил в него. Те са настанени в болница в Казанлък.

15 катастрофи са станали за едно денонощие. Един е загинал, 16 са ранени. Пътните настилки в цялата страна са мокри. На места превалява сняг. Заради мъгла е ограничена видимостта в района на Шипченския проход, “Петрохан”, в област Русе и магистрала "Тракия” в област София. От Агенция Пътна инфрастуктура съобщават, че Троянският проход вече е отворен за движение. В столицата снегопочистващата техника е в готовност от предната вечер.

Затруднено е движението на товарни автомобили и в двете посоки на граничния пункт Кулата – Промахон. Причината е авария в електрозахранването на трафопост на гръцка територия, съобщават от МВР. Очаква се да пристигне екип от гръцки специалисти, който да острани неизправността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase