Снимка: Архив Булфото

41-годишен мъж от Русе и жена на 21 години от Перник са жертвите от тежката катастрофа, станала сутринта на пътя София- Бургас, в участъка между селата Лозенец и Венец.

Повече от 5 часа движението на автомобили от и за морето беше отбивано по обходни маршрути.

Инцидентът е станал около 10.30 часа, когато без видима причина микробус с русенска регистрация напуска пътното платно и се врязва в движещия се  насреща товарен автомобил „ДАФ“.

Пострадали и други две коли, движещи се зад катастрофиралите автомобили. 

Близо 3 часа бяха необходими на служителите на ямболската полиция да освободят от смачкания микробус телата на загиналите. Близките на жертвите вече са известени за трагедията на пътя.

По данни на полицията мъжът и жената не са били семейство. Предстои изготвяне на експертизи и аутопсия, за да се изясни причината за пътния инцидент. Работи се по няколко версии.

Според свидетелите на катастрофата, които са се движили зад  микробуса, без видима причина шофьорът е навлязал в насрещното платно. Не е изключено водачът да е заспал зад волана.

Движението в участъка на село Венец вече е възстановено, платното е почистено от разлетите горива, смазочни материали и ламарини от пострадалите автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase