Без претенции за компетентност от позицията на експертен политолог, ви занимавам с моите съждения за съдбата на бате Пешо и чичо Стоян в нервозното световно време на неустановеност и липса на сигурност за утрешния ден.

Без претенции за компетентност от позицията на член на политическа партия, ви занимавам със съдбата на Пешо и децата му, както и за внуците и децата на чичо Стоян. Те двамата са ми съседи, но умряха без време...
Бяха столичани, но не в повече - просто бяха излишни.
Умряха от естествено-неестествена смърт по държавни причини. Просто държавата сметна, че няма нужда от тях, щото са стари, а от децата на Пешо и от внуците на Стоян.

Добре, но и те умряха - децата на Пешо. Не бяха здравно осигурени.
Но те умряха не заради неплатена здравна осигуровка, а по държавни причини.
Останаха внуците на Стоян.
И те заболяха по държавни причини, а пък и бяха безработни, не че ако бяха работни, нямаше да заболеят.

Държавната болест не се лекува от лекари, нито от НАП, нито НОИ.
Световната здравна организация предупреди здравите държави, както и болестотворните, носители на държавния вирус.

Нещеш ли, внуците на Стоян напуснаха здравното заведение срещу подпис и минаха в нелегалност.

Държавата ги обяви за национално издирване, щото те били приносители на опасен вирус - почти като еболата, а може би... А бе имаха пъпки по лицето. Държавното медицинско заведение за съжаление, не успя да различи акнето от първоначалната фаза на еболата (поради професионални кадрови проблеми), появили се следствие безперспективната експертиза относно здравната политика на здравното министерство. Крушката винаги си има опашка....

Причината за експертизата в здравното заведение е стара работа. Добрите лекари отидоха в чужбина за повече пари и бяха заменени с реплики от провинцията. Местата на лекарите от провинцията, бяха попълнени от експертизата на селските лекари.

Същите тези селски лекари станаха причината внуците на Стоян да минат в нелегалност поради "перфектната експертиза" на "професионалистите".
Те (внуците) отидоха в планината за да се спасят от еболата.

Нямаха автомати в ръцете си - носеха медицински книги. Катереха склоновете, посещаваха планински мандри, нощуваха в запуснати къщи и четяха.
В същото време по националните телевизии шевстваха лицата им с логото "Издирват се" заради....

Мина време, много време!

Внуците станаха мъже, после зрели люде, после с побелели слепоочия откриха антивируса на болестта.
Решиха да слязат в долината, за да обявят откритието си, но когато стигнаха първите къщи, когато стигнаха вторите, третите... В града нямаше никого, освен кмета, пъдаря и попа...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase