Преди година публикувах постинг свързан с тази тема и тъй като увеличавам знанията си и има още доста неща, които може да се кажат по този въпрос реших да направя продължение по темата правейки я поредица. По-долу се намира линк към споменатия първи постинг:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/06/12/zdravosloven-jivot-1-zdravoslovnoto-hranene-i-zdravosloven-j.1119322

Има малък брой хора, които се хранят със слънчева светлина1, срещат се и такива, които направо ядат пръст, но повечето използват стандартния метод. Когато някой расте се нуждае от повече храна, но когато порасне вече единствено да поддържа организма си. Въпреки че постенето (без храна2) е много полезно, все пак през останалото време трябва и да се яде. Ето защо е наложително да се обсъжда и този въпрос.
  
Настъпи пролетта, а наред с това и хранителния режим на много хора се променя. Когато не вали вече може спокойно да се спортува на открито, примерно джогинг3. През зимата нямаме местни нашенски пресни плодове и зеленчуци (освен парниковите), но сега вече започват да се появяват. Ще спомена няколко полезни храни. Единствено на пролет можете да намерите сред природата коприва, самардала, ливурда (при нас понякога я наричат лиарда), а по магазините има репички, зелен лук и чесън. Това са изключително полезни храни. Въпреки че чесънът мирише4 и е неприятен в това отношение за хора, които не са яли, той е изключително полезен. Заради полезните му свойства в древността в Египет е бил изключително скъп и се считал за свещен. Работещите към строежите на пирамидите са получавали в менюто си специално чесън. През 1971 г. в един тибетски манастир открили рецепта на 7500 години записана на глинени плочици, която се пазела  дълги векове. Монасите, които са я използвали са живеели по около 150 години, а когато учените открили рецептата имало и на повече и били в много добро физическо състояние и спортували. Тази рецепта е известна у нас. Тя се прави като в дървено хаванче се размачква чесън и се поставя в тъмен съд на тъмно, в който има добавен спирт или ракия. След 30 дни отварата е готова да се пие по няколко капки с прясно мляко. Обикновено в разпространените рецепти се казва само половината. Пропуснато е да се спомене млякото. Когато се пият капките трябва да се пие и прясно мляко. Но също според оригиналната рецепта не трябва да бъде спирт или ракия, но вино, което не се знае в България. Тази рецепта се изпълнява на 5 години. Аз я правих преди 2 години и тъй като както всички хора в България не я знаех цялата я правих без млякото и в ракия, но до половин-една година пак ще я направя, вече както трябва.
Сред веществата, които се намират в чесъна са германий и селен. Чесънът е единственото растение на земята, което съдържа германий!

В предишния постинг от миналата година споменавам, че знам начини да се живее 200-300 години. Да, това наистина е възможно, дори с елементарните две рецепти, които знам и умерен здравословен живот. Но с едното упражнение, плюс билковите рецепти е възможно доста повече. Смисълът от това да се знаят такива неща като рецепти на дълголетие е, че човек колкото и дълго да живее може да поддържа организма си здрав и в добро състояние (дори при определени условия и млад), тъй като живеем в последните времена и до края има няколко десетки години (точно колко не се знае). Така или наче усещането да знае човек подобни неща е невероятно.

Малко известно е, че глухарчетата може да се ядат и са много полезни. Но се препоръчва през пролетта. Заради вкуса им те се консумират с кисело мляко и мед, захар или сладко. Аз съм решил тази година да си направя поне няколко пъти глухарчета.
След няколко седмици ще се появят пресните ягоди. Аз много обичам ягоди с кисело мляко и мед. Пролетта е прекрасна.

През пролетта е удобно да се правят пречиствания и лечебни гладувания. Включвам линк към мой постинг за пречистване на черния дроб, което е жизненоважно за съвременните хора, особено за тези които се хранят предимно с купешки неща от магазините (има твърде много хора с хормонален дисбаланс и това специално важи за младежите):

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/12/21/prechistvaniia-1-prechistvane-na-cherniia-drob-jizneno-vajno.1221282

Храната може да бъде елексир на младостта и здравето. Известно е, че много видове билки и храни са в състояние както да поддържат организма в прекрасно състояние, а също да лекуват, да подмладяват и да удължават живота.
Когато конквистадорите се стъкнали с местното население на Мексико ацтеките ги почерпили с напитка наречена какаотл от какао, каквато пиели по тези части индианците. Но според слуховете достигнали до тях жреците знаели комбинация от какао и още някаква съставка и тази напитка удължавала живота неимоверно много. Когато превзели Мексико и се опитали да научат тайната съставка подложените на мъчения предпочитали да умрат, отколкото да я кажат. Така и точната рецепта не е била научена. На европейците им се видяло горчиво какаото, с което ги нагостили и добавили към него захар (или мед). Според оригиналната рецепта индианците го пиели по-гъсто, а европейците започнали да го пият по-рядко (аз го обичам по-гъсто). Днес ние знаем за полезните свойства на какаото. Професорът от харвардския университет Норман Холиндер през 2007 г. открива в какаото вещество наречено епихеотин, което може да победи рака и ликвидира причините за инфаркти и инсулти. Свен това какаото има още доста други полезни свойства. Но шоколадът, който се продава в магазините може да бъде подложен под съмнение, с какви съставки е направен. Обикновено извличат полезната съставка, която лекичко нагарча. А в готовите и подсладени какаота за пиене има добавени какви ли не вредни съставки. По тази причина най-добре е човек да използва естествено какао. А, ако някой реши да яде шоколад е желателно сам да си го направи. Също така трябва да се знае, че след периоди на постоянна употреба на какао трябва да има и време на почивка от него. 

Вредни химикали има в много от заобикалящия ни свят. Такива се срещат във водата, в безалкохолните и други напитки, в храната, понякога във въздуха, в повечето от пастите за зъби, в парфюмите и в дамските мазила умишлено се поставят химикали, които да предизвикват хормонален дисбаланс и болести (едната от специалните цели е чрез парфюмите5 и дамските мазила да се постигне безплодие при жените и да не могат да раждат), в шампоаните, в лекарствата и тн.

За да бъде човек здрав, да има дълъг живот и да изглежда добре трябва да внимава  какво влиза в организма му. Какво яде, какво пие и какво диша. Както в храните, така и в течностите се срещат опасни вещества, които с течение на времето дават негативно отражение върху организма. Човешкият организъм е доказано от учени, че може да живее доста дълго, ако му бъдат доставяни необходимите вещества. Така човек трябва да се научи да се храни и да подбира полезни, здравословни и необходими храни. На мен понякога Господ направо ми казва какво трябва да ям, тоест организма ми се нужда от тази храна, или пък ми казва просто нещо от бъдещето. Примерно като карам дълго време, без да се храня с месо и на мен ми е все едно дали ще ям такова (реших да не се отказвам напълно от месо, но по примера6 на Ли Чун Юн, който е живял 256 г. от време на време, когато съм с приятели някъде или на гости да консумирам и месо7). Така наскоро един ден Святия Дух ми казва: "Скоро време ще ядеш скара" (не бях ял нещо подобно от месец). И на мен ми стана интересно. Първо си зададох въпроса: "Къде ще го ям?" и сметнах, че най-вероятно с някои приятели ще се срещна и ще бъда някъде. И само след един-два дни ядох.  

Италианският аристократ Луиджи Карнаро (1464-1566) живеел продължителни години доста охолно, като прекалявал с храна и др. и се стигнало до това да се разболее и да легне на легло. Лекарите, които го лекували почти го отписали и той се отказал от храна и започнал да пие билки в продължение на една година. Колко време не се е хранел не знам, но по някое време решил да яде по 12 унции храна, които се равняват на 336 грама на ден. И така дълги години. Веднъж увеличил дозата на 14 унции, когато негови роднини го канили да яде малко повече и той моментално не се почувствал добре и пак се опавил, като започнал да яде по 12 унции. Карнаро достигнал до заключението, че всеки човек е индивидуален (запомнете това) и различни храни са добри за различните хора, както и различно количество храна. Като цяло обаче трябва да се знае, че организма се нуждае от малко храна. Луиджи Карнаро написва трактат озаглавен "Изкуството да се живее дълго" за умерения живот и неколкократно през около 20 години към него добавял информация. Той надживял своите лекари, които на времето са го лекували и доживял до 102 годишна възраст.

Преди да продължа трябва да изясня, че има шест основни генотипа хора. Съответно различните генотипи в продължение на много поколения са се хранели с определени храни или пък не са приемали някои и това е от решаващо значение, когато става въпрос за здравословно хранене. Така например групи от хора, като много от африканците и индианците не са се хранели с мляко и за много от тях млякото е нещо като отрова. Така световните манипулатори използвайки тази особеност са правели, а вероятно още правят един много хитър и гаден трик. Изпращайки помощи на бедни африкански общности и им дават сухо мляко и хората, които го ползват се разболяват, получават разстройство и не малка част от тях умират. За тези хора това се явява бяла отрова. Друг е въпросът, че освен това кравите са хранени с храни третирани с хербициди. Когато вкарали североамериканските индианци в резервати и тръгнали принудително да ги учат на цивилизован живот с отглеждането на крави, които индианците наричали "петнисти бизони" индианците, които не са свикнали с мазното месо от кравите и свинете, което им давали, като порцион започвали да се разболяват и да страдат от тази храна. Подобен случай е отбелязан в резерват на Blackfoot (чернокраките) през последните няколко десетилетия на XIX век. Така за някои генотипове хора се срещат храни, които е желателно да избягват или, ако използват да е в съвсем малки количества.
На този принцип когато се прави генетично оръжие, то е за въздействие върху определена генотипна група от хора. Така например в Китай бяха пуснали определен вид грип, от който умираха много китайци, но в околните държави хора не се разболяваха. В Русия има един-единствен случай и след няколко дни човекът се оправил. Просто в Китай населението е много голямо, а световните контрольори искат да се намали населението на света, първоначално на 2 милиарда, а след това на по-малко. 

В предишния постинг споменах, че ям малко цитрусови плодове. Харесвам портокали, мандарини и др., но използвам такива предимно през зимния период, когато няма местни. Тези плодове пристигат от чужбина и повечето от тях са третирани с химикали.  В 65 държави плодовете и зеленчуците, за да дадат по-бързи добиви и да не гният бързо се облъчват с гама лъчи - тоест те са радиоактивни. Доколко опасни са такива продукти не се знае. Все още не са правени официални тествания на подобни радиоактивни продукти и най-важното никъде по магазините няма да видите надписи какви са продуктите. Но въпреки казаното трябва да се спомене, че в Русия вече са правили опити и при храненето на мишки с такива храни се забелязва увеличаване на смъртността.
При тестване споменатите храни невинаги показват, че са радиоактивни. Те може да са в нормални гама рамки, но в същото време да имат превишаване на допустимите стойности в Алфа и Бета. Подобни храни са опасни и тровят организма. Те могат да доведат до рак на стомаха или на червата казват руските учени изследователи.
Oблъчените продукти се различават от другите по дълготрайността си. Ако са облъчвани се развалят след месец, но, ако не са се развалят доста по-рано. По този начин се облъчват не само плодовете и зеленчуците идващи от чужбина, но и брашното и месото. При обработката на продукти с радиоактивни методи в съответните храни се развиват и 1-2 грама нови вещества, които по-рано не са съществували в съответните продукти и до момента все още не са изучени.

Някои видове храни придобиват по-добри качества при комбинация с още нещо. Примерно банани с мляко.

Известно е, че суровоядството е много полезно. Аз лично карам около половин година 95-98% така предимно салати и плодове. Много обичам да карам на плодове и салати. Но е добре да се знае, че някои продукти увеличават полезните си качества при някои видове обработка. Така например зелето е много полезно, но то придобива още по-добри качества, като се направи на кисело зеле. В някои северни държави се правят и накиснати ябълки във вода, които също са много полезни и с увеличени свойства. Казват, че затопленият чесън също придобива по-добри качества. Морковите увеличават неколкократно полезните си свойства, когато се готвят, а още повече, когато сготвеното престои няколко дни в хладилник. Но с тях не трябва да се прекалява. Препоръчително е да се ядат само 3 пъти седмично, понеже вместо подмладяващ ефект ще се придобие обратното.

Повечето от зеленчуците, а и плодовете, които може да се купят в магазините са третирани с хербициди, имат нитрати и са вредни. За да се пречистят от нитратите се използват няколко различни метода. Ще спомена най-лесният, другите изискват специализирани технически средства (аз имам такава). Методът е много елементарен. Поставят се в съд с вода за около 2 часа (и по-малко дава някакъв ефект, по-добре е отколкото нищо)  или още във водата се слага сол. Друг подобен вариянт е да се поставя сода във водата.

Нитратите на краставиците се намират в двата края. Достатъчно е да се отрежат двата края. Някои хора белят краставиците, но това не е необходимо, всъщност витамините се намират в кората. Тъй като има разни тъпички хора, които белят корите на ябълките и на краставиците ще разкажа един виц.

Един японец пътувал във влака и в купето му бил един българин. По някое време японеца извадил една ябълка и започнал да я бели, а българина му казал: "Не знаете ли, че в кората на ябълката се намират витамините?", а японеца му отговорил с една дума: "Да.", и след като довършил беленето изхвърлил ябълката и започнал да яде корите. Разбира се това е виц и ябълките се ядат, а не само корите.    

Мидите са много полезни. Аз прeз лятото и есента обичам да ям сурови, живи миди (сам си ги бера), което наскоро научих, че е много полезно освен за различни неща, като съдържание на Омега 3 и полезност за ставите, също и за либидото и способността на влюбване и любвеобилност, както заявяват учените.

Eдна от най-често употребяваните храни е хлябът. Аз понякога не ям хляб по няколко дни и не усещам необходимост, но така или иначе почти всеки консумира хляб. Но дали купешкият хляб е добър? Има различни видове хляб. Но като цяло може да се каже, че в купешкия хляб поставят добавки, набухватели и тн. И човек може от време на време да си купува различни видове хляб. Но още по-добре е да си вземе машина за правене на хляб и така ще знае точно какво има в него. Аз си взех такава машина и от време на време ще започна да я ползвам, докато видя как работи и вероятно почти ще изключа купешкия хляб.    

Храните имат енергетична стойност, киселинност, съдържат витамини, минерали, аминокиселини и тн., но също някои видове храни са по-подходящи за мъже, а други за жени, тъй като съдържат женски или мъжки хормони или просто развиват отделянето на такива. Ако някой не е на ясно с тези неща и ползва по-продължително време такива храни получава хормонален дисбаланс. В наше време много хора, които не се хранят здравословно (примерно от пилешкото в магазините) имат хормонален дисбаланс и са много зле, но просто не го знаят. Така например соята съдържа основните аминокиселини и е много полезна (стига да не е генно модифицирана, 80% от произвежданата в САЩ и Канада е ГМО), но тя е женска храна. Тя съдържа естроген и поради това не е добре мъж да консумира соя или по-сериозно количество соеви продукти повече от 2-3-4 пъти месечно, а жените могат и 10-15 пъти в месеца да се хранят с такива храни. Умишлено е разпространено рекламирането на хранене със соеви продукти сред стараещите да се хранят здравословно (ако нямат достатъчно познания), като "заместител на месото". Соя се поставя умишлено в различни продукти, като кренвирши, салами и тн. и по този начин момчетата и мъжете, които не се хранят правилно имат хормонални проблеми, но също покрай цялата тази работа и храненето на бебета и малки деца когато пораснат те повече не могат да бъдат нормални, но стават хомосексуалисти и всичко това се прави умишлено от световните манипулатори с цел намаляване на населението на света. Друга храна, която си заслужава да спомена, която не е подходяща да се яде често от жени е овесът. Много се рекламира полезното хранене с овесени ядки и те наистина са полезни, но никой не ви казва, че това е предимно мъжка храна. Обикновено се рекламира децата да бъдат хранени така. Това е въведено от манипулаторите с конкретна цел. Ако едно момиченце се храни прекалено често с овесени ядки започва да има повече тестостерон (мъжки хормон) и освен че това води до хормонален дисбаланс има опасност да обърне резбата. Да жените и момичетата могат да ядат спокойно от време на време овесени ядки, но не трябва да е често. 

Полезни съвети

Не ползвайте микровълнови печки, ако имате такива изхвърлете ги - те тотално прецакват храната. Не само, че е вредна храната от микровълнова печка, но дори е вредно да се намирате в помещение където е включена микровълнова печка на 2 метра или малко повече. 

Учените заявяват, че говоренето по джи ес ем повече от 20 минути на ден е вредно. И, ако това трае в продължение на повече от десет години от вълните след време води до нарушения на мозъчната дейност. Има специални лепенки, които неутрализират вредните полета и магнитни вълни, но те са трудни за намиране, тъй като ги няма в обикновените магазини за джи ес еми. Аз от половин година насам използвам магнитна гривна от специален метал, който има различни полезни свойства и се старая, когато говоря по джи ес ема да е с ръката, на която я нося. Така магнитното поле на гривната неутрализира вредните вълни и полета на джи ес ема. Ако ви харесва идеята ми използвайте я. Не е нужно винаги. Сега през лятото малко ми писна с носенето на тази гривна и реших да не я нося постоянно.

Пречиствайте водата, която пиете или пийте изворна вода. Не си купувайте бутилирана вода - 70% от тези води съдържат флуор. По-долу давам линк към статия за флуора:

http://ernest.blog.bg/history/2014/03/25/istinata-za-fluora.1250922

Яжте повече натурални продукти директно от природата, които не са обработвани с нищо.

Избягвайте да се храните с полуфабрикати. Почти всички съдържат вредни добавки. Добавките са отбелязани с малки букви означени с буквата Е и цифра след тях.

В началото на 50-те години на ХХ век химиците от швейцарската химическа компания SMUS се научили да извличат от отпадъчните остатъци на нефта вещества консерванти, които започват да се използват в хранителната промишленост. Първата консервантна добавка е E213 бензоат на калция. През 1976 г. в института Густав Руси (Gustave-Roussy) в Париж направили изследване на синтетичните добавки към храните с буквата Е и резултатите от изследванията били доста шокиращи. Резултатите били разделени на групи според степента на опасност от храненето с храни, в които те се съдържат. От института дори направили списък на добавяните към храните вещества, които могат да предизвикат мутации.

Днес монополисти в произвеждането на добавки към храните с етикет Е и цифра към него са Нестле. Освен че бeзкрупулните компании поставят всевъзможни вредни боклуци в храните Питър Брабек Летмат главен изпълнителен директор на "Нестле" направо предлага да бъдат приватизирани всичките водни ресурси на замята - той да ги изкупи, под предлога че не са разпределени правилно заявява, че и той и неговата корпорация са готови да направят това. Брабек направо изкава претенции, че прясната вода не е природно и обществено благо с правото на свободен достъп на вички хора, но трябва някой да я притежава, а хората да си я купуват. Така според наглите свръхбогати контрольори на света излиза, че вода не е основно човешко право, а стока. Повече по въпроса можете да прочетете на:

http://dartsnews.bg/news/46316

Една от вредните добавки служеща за манипулиране на хората посредством храната е Е621. По време на Втората световна война на японските войници умишлено слагали в храната специална добавка натриев глутамат, известен като Е621. Използва се при производството на полуфабрикати като разтворими супи, бульони, чипс, салатени заливки и замразени полуфабрикати. Натриевиет глутамат въздейства на вкусовите рецептори и това е хитър начин за овкусяване на храната. Когато след като се консумира храна, овкусена с натриев глутамат, обикновено следващата храна направо изглежда безвкусна. Въпреки вредните последствия от храненето с продукти съдържащи натриев глутамат той се поставя в храните умишлено, тъй като по този начин хората развиват зависимост към него и купуват продукти, в които той се съдържа постоянно. Японците, които открили този химичен продукт нарекли подправката имами, което означава "възхитително" и всяка храна става вкусна. Така манипулаторите са в състояние да ви продадат и екскременти с имами (натриев глутамат) и вие ще кажете, че е било много вкусно, но просто ще сте жертви. Понякога фирмите за бързо хранене използват хитър начин, за да продадат храна, която не е прясна и е на път да се разваля или вече е започнала да се разваля, като добавят повечко натриев глутамат. Мононатриевият глутамат стимулира и залъгва вкусовите рецептори. Той измамва мозъка да мисли, че яде протеин, който е здравословен и подхранва тялото.
Научните изследвания показват, че натриевият глутамат уврежда нервните клетки. Глутаматът предизвиква още диабет, мигрена, аутизъм, Алцхаймер, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Също така увеличили три пъти нивата на инсулин в кръвта, което води до затлъстяване. При експерименти с мишки от японския университет Хиросаки през 1998 г. се оказало, че те ослепяват. При генотипа на жълтата раса натриевият глутамат не толкова вреден, колкото при нас белите, но при тях засяга предимно очите и по тази причина ще забележите, че страшно голям брой японци носят очила. Заговорът за вкарването на натриевият глутамат в продуктите за хранене с надписи като "усилвател на вкуса", "безвредна добавка", "имами", "идентичен на натуралния вкус" и др., без да се пише точното название на химикала е направен през 1985 г. на международния хранителен симпозиум в Хавай. Точно след тази конфеpенция полуфабрикатите масово заливат пазара. А в края на 80-те и началото на 90-те свръхбогатите започват да си правят специални екоферми за храната, която използват. Рокфелер си правят такава екологична закрита градина в Нова Зеландия и хората от семейството и приближените им се хранят с продукти от нея. Милиардерите, които са собственици на копрорациите произвеждащи основната маса от "марковите" хранителни продукти никога не ядат храната, която те произвеждат!

От натриевият глутамат още през 60-те години при свръхсекретни експерименти по поръчка на Пентагона с цел диверсионни цели срещу цели нации е извлечено вещество наречено реактив U6, което се поставя в месото и води до необяснимо безпокойство, чувство на страх и др. влияейки върху психиката и в резултат многократно се увеличават пристъпите на самоубийства. Австрийският учен Вили Вайтман, който работил по проекта и открил това вещество научавайки за какво ще се използва потърсил политическо убежище в Чехословакия пpез 1982 г. По такъв начин чрез хуманитарни помощи се доставя специално обработено месо с реактив U6 в определени райони на света.

През 2000 г. етнографа Пол Ла Форг посетил африканското племе мурси живеещи на границана на Етиопия и Судан и между другото като подарък им дал шоколад и от това всички, които яли се тръшнали болни и получили обриви. Хората от това племе се хранят от лов и есетествени продукти, които виреят в околностите където живеят и техните организми не били пригодени към големия брой вредни вещества съдържащи се в шоколада и шоколадовите бонбони, които се продават навсякъде в "цивилизования" свят. 
 



Представител на племето мурси

За да се задържа влагата в много от замразените продукти се поставя E452 полифосфат. Инжестира се заедно с други химически елементи. Като не става въпрос само за вода, но за всевъзможнии химии, от които както сигурно се досещате организмът ви няма нужда. Това най-често се прави със замразените вносни риби, като примерно норвежката сьомга и мита, че е много полезна. Полезна е със сигурност, ако сами си я уловите, но като си я купи някой от магазина е много вредна и бъкана с различни елементи от менделеевата таблица и всевъзможни бактерии.   

 

Този постинг не е голям и ще се ъпдейтва с полезна информация.


Във вас е потенциалът на вашия живот и физика! Научете се да живеете здравословно и да вървите по правилния път на вашия живот! 

---------------------------------

1 Можете да хвърлите поглед по темата на следния постинг:

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/04/03/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-6-chast-ioga.1253559

2 Истинското постене е без храна. Когато правя пречистване (от типа шанк пракшалана) от време на време обичам да правя по ден и половина гладуване, което е много полезно. То и така на човек не му се яде в такива случаи понякога за ден и половина. Добре е поне по 4-5 пъти в годината да се правят подобни пречиствания. Също така е добре да се правят и подобни ден и половина, два или три дни пречистващи гладувания поне по четири пъти годишно от пораснал индивид (при не по-малки от 15-16 година възраст). 

3 Малко личен пример. Аз обичам джоггинг, който е много полезен, но в началото не се бяга по много и не е задължително всеки ден*. Скоро, преди около седмица бягах до хотел Чайка (около 6 км или 6 и 300 м) и въпреки, че имах много сила се спрях. Миналата година бягах най-често по 10 км, но тъй като силата ми се увеличава и сега вече мога да бягам по 12-15 или 20 км, съвсем не означава, че ще тръгна да прекалявам. Е, 12 км за мен не е много и повече от ясно, че ще бягам по толкова понякога, но съм решил най-много веднъж да бягам и повече. В предния постинг обяснявам принципите на здравословното спортуване, включително и бягане. Човек трябва да чувства тялото си и един ден може да бяга 4 км., друг 7-8, след това 5 или 10 км. На мен много си ми харесва да бягам до хотел Виктория Палас (около 9.5 - 10 км) и отпред на шезлонгите да си почивам преди връщане и да гледам как гълъбите щъкат на около - това си има своята прелест и романтичност. Вече започнах да бягам по 10 км. и тази година.
За мен пролетта е време за известна промяна в спортуването. Повече лека атлетика и йога (имам хубава структора като за лека атлетика - имам лека конструкция, широк гръден кош и хлътнал навътре корем). От две години насам през топлите месеци хем свалям** кг., хем увеличавам многократно силата си (човек се нуждае от правилно подбрана и умерено, дори сравнително малко количество храна, доста по-малко през лятото), но гледах да не прекалявам със свалянето. По-миналото лято като станах 67 кг. някои приятелки на мои приятели отбелязаха, че съм станал като "манекен",  след това  миналото лято още повече си влязох във форма и на 64 кг. на някои мои познати им се виждаше, че съвсем съм окльощавял и съм се стопил, но съвсем не беше така (на 64 кг. имам страхотна фигура), но все пак не бързах да сваля още 2 или 4 кг., както смятах, че ще е добре още от предната година (за мен от 58 до 67 кг. все съм си много добре, но зависи дали тренирам  и мускулни упражнения, ако не много трябва да съм с по-ниски килограми). През зимния сезон тренирам повече мускулни упражнения и понякога си експериментирам с яденето и съответно с килограмите да стана 3-4-5 кг повече, заради растежа на мускулите. В момента съм 68 кг., но съм в процес на сваляне. Установил съм примерно, че когато съм около 64-65 кг. и ям по-малко имам много повече сила за упражнения и способности свързани с тялото ми отколкото, ако съм 68-69 кг. и ям малко повече. По тази причина предпочитам да съм с по-ниски килограми от 60 до около 64 г. както и ще стана сега през лятото. Аз като цяло ям по-малко от другите хора. Примерно през повечето време не съм в състояние да изям едно цяло парче торта, но понякога през зимата или есента успявам. 
 През летния и есенен сезон от миналата година вече обикновено тренирам по около 3 часа на ден, но понякога и по 3 и половина. Два часа до два и дайсет минути за бягане - 10 км. и после още нещо, примерно плуване по половин един километър (някой път само плуване, без бягане, зависи как е организма) и още някакви евентуално упражнения. Тази година вече съм решил да се поорелефя малко и да стана около 59-62 кг. (за мен това е много лесно, но все пак първо ще сваля на около 64 кг. и след това ще видя как да го направя - със сваляне или с трениране или комбинация) докато реша на колко да остана за постоянно. За йога асаните ми трябват по-ниски килограми и в рамките на 63-62-60 кг. При такова положение мисля, че е най-добре мога да правя повече упражнения. Добре е да отбележа и още една подробност. Човешкият организъм си има памет. Така например аз най-дълго време съм бил между 58 и 62 кг., поне около 22 години и организма много лесно се настройва към тези колограми.
* В началото на май изгревите още са хладни и поради това се ходи да се бяга по-късно, когато се стопли. И все още не се правят упражненията за гледане на слънцето за придобиване на перфектно зрение (слънцето може да се гледа само при залез или изгрев, през останалото време е опасно за зрението). Но пък през това време аз използвам като подготвително с пиенето на лутеин и витамин А, като разбира се поне 2 пъти седмично ям и моркови. Към края на май вече е време да си пооправя режима на сън с малко по-редовно лягане (10.45-11.30) заради ранното ставане (5.20-5.40) за спортуване. Добре е да се знае и още една подробност, ако някой иска да може да бяга по 10 км. или подобни разстояния. Първо организма трябва да функционира много добре и това не е нещо за всеки и повечето хора никога през живота си не са в състояние да направят нещо подобно, въпреки че за мен е нещо лесно. Така добре е да се направи пречистване на кръвоносната система, за да може да се бягат такива разстояния с лекота и на човек да му е приятно.   
** Дори когато някой спортува не се нуждае от много храна. Човек не се нуждае от много храна, за да бъде силен, ако беше така дебелите хора щяха да са най-силни, ама не са. На моменти е необходимо (повечето от хората, които спортуват нещо го правят) намаляне на килограмите и това става с приемането на по-малко храна и диети. Но основният принцип в повечето време е човек да се вслушва в тялото си.   

4 Има начини да се намали или неутрализира миризмата на чесъна за хората, които не могат да си позволят да ядат чесън поради професията им или други съображения. Има и капсули чесън съдържащи екстракт от полезните вещества, които не миришат.

5 Изследванията на учените доказват това, че е в повечето продукти. За повече информация можете да разгледате сайта на Skindeep.com където са посочени точни данни за хиляди фирми и продукти. Аз почти не ползвам дезодоранти и тн. или съвсем по малко. Когато се използва парфуюм правилото е следното. Не се слага много. Никога не се пръска на голо понеже вредните вещества се абсорбират от кожата, но се пръска върху дрехата. Това специално важи за младите момичета (ако ползват дезодоранти), а за омъжените жени, които няма да раждат и ако не се интересуват много от здравето си няма значение. Единствено за нас мъжете е наложително да използваме автършейв след бръснене директно върху кожата. За разлика от съвременните вредни дезодоранти в някои източни страни се използват благовонни масла, с които се маже кожата и не само, че са полезни, но съществува и система на поддържане и лекуване с такива масла. Маслата, някои от които имат и ароматично действие са изключително полезни както за кожата снабдявайки я с различни полезни вещества и витамини, като A, E, D и F, но също подобряват и енергетиката на тялото. И такива масла се използват и от жените и от мъжете. Аз чаках да се стопли времето, за да започна да използвам през лятото и есента такива масла.
В източните култури са много популярни различните видове масла. Така например в най-известната любовна история, тази между Мумтаз Махал и принц Джахан (историята на Тадж Махал) се знае, че принцесата използвала кокосово масло (принцът също) и била много здрава.

6 Аз се поучавам от мъдри и полезни неща и опита на подобни хора. Тази година по примера на Ли Чун Юн на пролет 20 дни пих женшен.

7От няколко десетилетия диетолозите предупреждават, че ако някой яде месо, то не трябва да е повече от 1-2 пъти седмично. Един италиански град край морето се слави със своите дълголетници. Всички живеят по над 100 години. Сред менюто им присъстват зехтина и рибата и морските продукти. Хората не са вегетарианци, но месо ядат веднъж на месец. На 30-40 дни.
 Както споменавам месото, когато се яде често е много вредно. Ако се консумира домашно гледано или диво животно - добре, но вносното месо е изключително под въпрос. В пилешкото обикновено бият хормони за растеж, но и в много от другото. Ако някой човек консумира месо е добре поне да избягва да купува вносно, но българско от производител, където не слагат химии (рядко се срещат, но ги има). Някои животни са хранени с боклуци и при вносните има повече опасност от всякакви такива неща, вероятно поне около 95% са такива. Още през Средновековието е бил известен хитър начин на тровене. Определено животно, с което трябва да се отрови някой е хранено в продължение на 6 месеца с отровни треви, но в допустими норми, така че и то да не се гътне, а после се поднася на жертвата. Така сега повечето хора, които се хранят неправилно са жертви.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase