През февруари – март 2013 година АФЕРА ПЪРВА И ЕДИНСТВЕНА изнесе в публичното пространство как италианските „партньорски служби” са потресени от чадъра опънат над Брендо от правителството на Борисов и не желаят да контактуват по Брендо с Цветанов и тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров. АФЕРА информира и как разследващият Брендо – Джорджино търси НЕФОРМАЛНИ КОНТАКТИ В БЪЛГАРИЯ ПО БРЕНДО, защото няма никакво доверие на Борисов, Цветанов и Флоров. По ОНОВА ВРЕМЕ Цветлин Йовчев е потопен като подводница, докато му дойде „часът” на връщане във Властта. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е в ДАНС, в ДАНС е и сегашният шеф на Агенцията Владимир Писанчев. Ето какво написахме и НИКОЙ НЕ РЕАГИРА!:

 За сведение на ТВ7, Ива Николова и лице на име Крачунов, който бил „разследвал” и „изпреварил службите” по „кокаинови крале” и Брендо, като изпратил въпроси до Брендо в затвора и той му отговорил, че … е невинен, а това било „изпреварване на службите”, според Ива Николова, сме длъжни да припомним!:

6 март 2013

ЕКСКЛУЗИВНО! ОПАСНИ ВРЪЗКИ: БРЕНДО И ФЛОРОВ. ЦВЕТАНОВ И ДЖОРДЖИНО

В Италия работят по Евелин Банев – Брендо като сведенията се изпращат чрез български представители на МВР на италианска територия и всички те минават през тогавашния шеф на „Наркотици” в НСБОП, сегашният шеф на ГДБОП – Станимир Флоров. Когато Брендо духва от Италия и пристига в България, италианските служби са потресени защо у нас никой не го закача. През 2012 година, преди официалната пресконференция на вътрешния министър, Цветанов на предварителна среща с италианския колега Джорджино от „партньорската служба” го предупреждава да казва, че по Брендо се работи „от момента на идването на ТЯХНОТО ПРАВИТЕЛСТВО”. Джорджино е потресен и обиден, но не реагира остро, за да не стане дипломатически скандал.

Снощи АФЕРА анонсира абсолютно умишлено, заради предварително разгласеното участие на вътрешния министър Цветанов Цветанов по bTV по темата „Брендо”, следния текст:

„ОЧАКВАЙТЕ! КОЙ ПОКРИВА БРЕНДО ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА МВР. И ЗАЩО ЦВЕТАНОВ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРЕЖДА НА ИТАЛИАНСКО ЧЕНГЕ КАКВО ДА ГОВОРИ!

Очаквайте в АФЕРА – как вътрешният министър Цветан Цветанов си позволява да „нарежда” на ченге от италианските служби да каже, че по Брендо се „е работело само при НАШЕТО правителство”. И защо любимите партньорски служби на Цветанов са потресени, че след като стига до ВИСОКОПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ОТ МВР, ПРЕЗ КОЕТО МИНАВА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БРЕНДО, нищо не произлиза.”

С импровизираната ни „комбинация” не очаквахме, че вътрешният /все още!/ вътрешен министър Цветан Цветанов толкова лесно и прогноризуемо ще влезе сам в капана.

Той обаче направи две фатални грешки – без изобщо да сме споменали в анонса си името на италианския карабинер Джорджино, натрапчиво го употреби на няколко пъти, с което демонстрира определена гузност по темата, и второ – излъга нагло за това как „Джорджино и италианските колеги не желаеха да работят с България” докато не дошло правителството на ГЕРБ, което „единствено имало политическата воля да се справи с тежката организирана престъпност”.

Италианците започват да разработват Брендо от 2006 година. Очевидно предупреден /б.р. – от българска страна/, че италианските служби го нюхат, Брендо духва от Италия, където често се подвизава и се прибира в България.

По Брендо работят италианските служби, заедно с полицейски представители на МВР там.

ВСИЧКИ ИЗПРАТЕНИ СПРАВКИ ОТ ИТАЛИЯ МИНАВАТ У НАС ПРЕЗ СТАНИМИР ФЛОРОВ, ТОГАВА НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ „НАРКОТИЦИ” В НСБОП.

В студиото на bTV на въпрос защо Евелин Банев – Брендо не е бил задържан заради нарко-трафик от правителството на ГЕРБ, Цветанов отговори, че: „Брендо в България се показваше с едно добро име като инвеститор, защото 20 години политическата класа го пазеха…”.

Цветанов посочи директно, споменавайки името на бившия вътрешен министър Румен Петков, че Румен Петков бил: „осуетено бе предаването на Брендо на Италия през 2008 година”.

Румен Петков обаче е вътрешен министър до април 2008 година и точно по негово време Брендо е арестуван в България на 17 април 2007 година.

На 13 ноември 2007 Софийският апелативен съд пуска Брендо по парична гаранция от 20 000 лева.

„Осуетяването на предаването на Брендо на италианците бе заявено от Джорджино”, каза вътрешният министър Цветанов.

Гузно, повтаряйки непрекъснато името на Джорджино като „алиби”, Цветанов директно изрече и че: „кога в България е имало такава политическа воля за борба с тежката организирана престъпност /б.р. – има предвид правителството на ГЕРБ и самият себе си като вътрешен министър/. Те не желаеха да работят с България! Това го каза Джорджино.”

ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ПЕЧАЛНО РАЗЛИЧНА. СЛЕД КАТО БРЕНДО ДУХВА ОТ ИТАЛИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ, ИТАЛИАНЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ ПО НЕГО, СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ИМАТ СВИДЕТЕЛИ ЗА ВРЪЗКИТЕ МУ С КАМОРАТА.

Цялата информация е изпратена и ВСИЧКО МИНАВА ПРЕЗ СТАНИМИР ФЛОРОВ – ШЕФ НА „НАРКОТИЦИ” В НСБОП.

След падането на вътрешния министър Румен Петков, тогавашният министър – председател Сергей Станишев прави вътрешен министър Михаил Миков. Той пък ИЗДИГА СТАНИМИР ФЛОРОВ КАТО ШЕФ НА ГДБОП.

По онова време ръководството на ДАНС е втрещено от този ход на правителството, на Сергей Станишев и Михаил Миков.

В службите знаят, че Брендо е покровителстван от Флоров.

Италианците са в потрес, че докато те работят по Брендо, той се подвизава у нас незобезпокоявано.

След като Брендо изчезва от Италия и се връща у нас, Джорджино непрекъснато задава въпроси на български ченгета, които работят с тях в чужбина, защо никой в България не реагира на техните разработки.

СЛЕД КАТО ПРИ МИКОВ – СТАНИМИР ФЛОРОВ СТАВА ШЕФ НА ГДБОП, ПРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ, ТОЙ СТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЛЕРИРАН И СИЛЕН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОПЛАТА СИ ВРЪЗКА С ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

Същият Флоров с „опасната връзка” – Брендо, за когото знае всичко, което идва от Италия.

През 2012 година МВР -то на Цветанов прави „показен” шумен арест на Евелин Банев – Брендо. Конфиденциални източници твърдят, че дълго време преди това Брендо е бил поставен на силен натиск за „отчитане”, но той се е дърпал. Арестът на „инвеститорът с добро име” /б.р. – по думите на Цветанов/ е очевиден знак, че Брендо трябва да влезе „в правилния час”.

Италианците обаче реагират моментално.

Преди официалната пресконференция, която помпомзно прави вътрешният министър Цветан Цветанов, свързана със задържането на Брендо и предаването му италианските власти,

ЦВЕТАНОВ ИМА ПРЕДВАРИТЕЛНА СРЕЩА С ДЖОРДЖИНО. ЦВЕТАНОВ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДЖОРДЖИНО ДА КАЖЕ ПРЕД МЕДИИТЕ, ЧЕ „ПО БРЕНДО СЕ РАБОТИ ОТ МОМЕНТА НА ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО /Б.Р. – РАЗБИРАЙ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ/, ЗАЩОТО ТЕ РАЗШИРИЛИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ВРЪЗКИ НА МВР, И НИКОЙ ДРУГ НЕ ГО БИЛ НАПРАВИЛ.

Джорджино се чувства обиден и потресен как така му нареждат и то от такова високо ниво да казва подобно нещо, но въпреки това, стискайки зъби го прави, за да не избухне дипломатически скандал.

Джорджино обръща особено внимание на тази предварителна среща с Цветанов, че заедно с колеги от МВР, ситуирани в чужбина, са работили много добре по Брендо назад във времето, но нищо не е произлязло от това /б.р. – а цялата информация минава през Флоров/, Цветанов обаче избягва въпроса на Джорджино и настоява, и му повтаря какво трябва да каже на пресконференцията.

Днес вътрешният министър нарече отвличането на дъщерята на Брендо след стрелба срещу шофьора, който е трябвало да я заведе на училище – „доста неприятно”.

Станимир Флоров още не се е произнесъл по въпроса.

Afera.bg

15 март 2013

КАКТО ИНФОРМИРА ПРЕДИ СЕДМИЦА АФЕРА – ИТАЛИАНЦИТЕ С НУЛА ДОВЕРИЕ НА БЪЛГАРСКОТО МВР И СЛУЖБИ – ОСТАВЯТ БРЕНДО В ИТАЛИЯ!

Първа и единствена АФЕРА още преди седмица изнесе наяве хастара на „брилянтните” отношения между италианските карабинери, българското МВР и родните власти, в лицето на управлението на Борисов, по казуса „Брендо”. Още тогава писахме, че Евелин Банев – Брендо НЯМА ДА БЪДЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ. И ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е ОПАСЕНИЕТО, ЧЕ У НАС ЩЕ БЪДЕ УБИТ В БЪЛГАРСКИ ЗАТВОР.

Евелин Банев – Брендо ще остане под строга охрана в затвора в Милано до лятото. Независимо от настояването на българските власти, италианските служби са отказали да го пуснат у нас с факс, изпратен до прокуратурата. Според информация от Италия, Брендо сам поискал да остане в Италия, докато не приключи делото му там.

АФЕРА информира преди седмица, че италианските карабинери нямат никакво доверие на Цветан Цветанов и Бойко Борисов по случая Брендо, тъй като са напълно наясно и с чадъра, който е удрян през годините на Брендо от сегашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Единствени изнесохме информацията, че ден преди отминалато съдебно заседание в Италия, италианските карабинери трескаво търсеха съвет и сондаж сред български колеги, с които са работили успешно през годините в чужбина по Брендо /разкарани от МВР от Цветанов и компания/ дали да пуснат Брендо в България.

Още тогава АФЕРА написа, че Брендо по никакъв начин няма да бъде пуснат от Италия у нас, тъй като италианците се опасяват, че в България той ще бъде убит.

Нагло след публикациите в АФЕРА Цветан Цветанов се яви в телевизионен ефир и ИЗЛЪГА за прекрасните си отношения с Джорджино, което беше ПЪЛНА ЛЪЖА.

В Италия НЕ само Джорджино има информация, че Брендо е заплашен у нас от онова, което таи и знае за ВИСОКОПОСТАВЕНИТЕ ВЛАСТОВИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ.

След информацията излязла в АФЕРА, медиите, които са под контрол на Цветанов и Борисов, се скъсаха да внушават контролирано как Брендо ще бъде пуснат и си идва у нас.

Което се оказа поредната лъжа, пласирана умишлено от Цветанов и МВР-то му.

Afera.bg

30 март 2013

ЦВЕТАНОВ ПРОДЪЛЖАВА НАГЛО ДА ЛЪЖЕ ЗА ДЖОРДЖИНО И БРЕНДО

Бившият вътрешен министър на теория и настоящ на практика – Цветан Цветанов за пореден път нагази като селски бегач без шпайкове в темата „Брендо – Джорджино”. Този път го направи в предаването „Дикoff” на Сашо Диков по Нова телевизия. Джорджино е италианският карабинер, който от години работи по Брендо на територията на Италия. След реплика на Сашо Диков за отвлечената дъщеря на Брендо – Лара, Цветанов като елементарен старшина от N-ското районно управление изрече две знакови изречения, с които буквално се гилотинира.

Преди една година Джорджино, НЕ ИСКАШЕ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА и направо дойде в София. И аз го пратих при Флоров и Калин Георгиев…”, каза Цветанов.

Веднага след изреченото от Цветанов в ефир бяха пуснати реклами и след тях, за съжаление, Сашо Диков не разрови нататък фундаменталната мисъл на бившия вътрешен министър с особената форма на главата. Ако го беше направил – със сигурност Цветанов сам щеше да положи скалпа си на бюрото пред Диков, въпреки охраната от НСО, която бдеше наоколо някой да не повреди шефа на предизборния щаб на ГЕРБ, когото всички българи пазят с парите от данъците си.

АФЕРА първа и единствена разкри веднага след отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо скандалното задкулисие на отношенията между „партньорските служби”, с които обича да се хвали Цветан Цветанов.

В поредица от материали АФЕРА разкри, че именно същият Джорджино, с когото Цветанов се фука пред българските невчасови медии, преди делото на Брендо в Италия е осъществил контакти с български ексченгета, с които е работил по Брендо през годините в Италия, ТЪЙ КАТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЯМА ВЯРА НА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

Джорджино е търсил съвет дали да пуснат Брендо и да го върнат в български затвор, поради опасението на италианците, че ще бъде убит в България.

Тъй като Джорджино не е имал вяра на МВР-то на Цветанов е търсил сондаж към български партньори, с които работи по Брендо от 2006 година.

АФЕРА изнесе и информацията, че точно Джорджино и италианските му колеги са били втрещени защо информацията, по която са работили и която е била предавана до Станимир Флоров е потъвала, без да има развитие по нея през годините. С времето са си отговорили каква е била ролята на Флоров откъм Брендо.

Ден преди да бъде проведено делото в Италия, АФЕРА написа, че Брендо няма да бъде върнат в България, а Джорджино е вдигнал телефона на полицейското аташе на МВР в Италия едва след консултациите си с лица, на които единствено вярва у нас – и те не са от официалните в МВР.

Днес пред Сашо Диков Цветан Цветанов изтърва изречението: „Преди една година Джорджино НЕ ИСКАШЕ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА и направо дойде в София. И аз го пратих при Флоров и Калин Георгиев…”.

Джорджино, според вътрешния министър Цветан Цветанов преди година „НЕ ИСКАШЕ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА”. Защо?

Да не би в пословичната си “умност” бившият вътрешен министър да признава, че никак не е здравословно да се говори по телефона, пък дори и когато става дума за разговори между министър и представител на „партньорска служба”?!

Защо Джорджино не е искал да говори по телефона и „направо дойде в София”?

Какво признава Цветанов – че Джорджино е напълно наясно, както вече писа АФЕРА, със зависимостите на ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ОТ БРЕНДО?!

И КЪДЕ ГО ПРАЩА ЦВЕТАНОВ? „Аз го пратих при Флоров и Калин Георгиев…”.

АФЕРА със сигурност е наясно как се е „израдвал” Джорджино да бъде „пратен” точно при Станимир Флоров.

И точно поради вярата в „българската партньорска служба” на Джорджино му се наложи преди месец да осигурява по ПАРАЛЕЛЕН ПЪТ ЖИВОТА НА БРЕНДО.

ЦВЕТАНОВ ИЗЛЪГА И ЗА САМАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА КОНТАКТ С ДЖОРДЖИНО.

Технологията на уреждане на посещения на чужди представители е съвсем РАЗЛИЧНА ОТ ТАЗИ, КОЯТО ОПИСА ЕКСВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР.

Джорджино се е обадил на българския офицер за връзка, офицерът праща съобщение до главния секретар на МВР и Станимир Флоров и след това се уреждат подробности. На Цветанов само са му уредили да се изкаже на пресконференцията и да се похвали, а всичко останало е негова измислица и долно политическо лавиране според случая.

Цветан Цветанов изключително трябва да внимава по темата „Джорджино”, защото първият път, когато Джорджино е бил буквално накаран от Цветанов да говори на пресконференция, че е работено по Брендо от времето, в което правителството на ГЕРБ е на власт, което е нагла лъжа, това истински е омерзило италанския карабинер, който излъгва, само за да не се стигне до скандал.

Ако Цветанов продължи обаче с наглите лъжи по темата Брендо, нищо чудно на Джорджино истински да му писне и тогава скандала с подслушването ще се види на бившия витрешен министър розова вода в сравнение с това, което ще последва.

Afera.bg

24 февруари 2014

ИТАЛИАНСКИТЕ КАРАБИНЕРИ ОТКАЗВАТ ВСЯКАКВА ВЯРА НА ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ПО СЛУЧАЯ „БРЕНДО”. ТЪРСЯТ ИНФО ИЗВЪН ОФИЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ И МВР, ЗА ДА ОПАЗЯТ ЖИВОТА МУ.

Точно преди една година в поредица от публикации ЕДИНСТВЕНА АФЕРА разкри зависимостта на тогавашното МВР и ГДБОП под ръководството на Цветанов и Флоров и обвързването им с нарко-канали. След като официално главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че е алармирал европейските партньори, че работата по нарко-трафика е била „срамна”, АФЕРА хронологично ще представи как италианските карабинери, начело с Джорджино, точно преди година работят буквално конспиративно по случая „Брендо”, тъй като нямат никакво доверие както на Цветан Цветанов и Бойко Борисов, така и на Станимир Флоров. Каква е връзката с разбития преди дни кокаинов канал, нека службите свършат останалото.

На 7 март 2013 година АФЕРА информира есклузивно, че ден преди съдебното заседание в Милано по делата на Евелин Банев – Брендо и след отвличането на дъщеря му Лара, италианските спецченгета са се допитали спешно и екстрено до определени лица в България /б.р. – АФЕРА разполага с имената, но умишлено не ги огласява/, на които имат пълно доверие.

Основният и спешен въпрос е бил – дали Брендо да бъде доведен в България. А лицата, към които се обръщат италианските карабинери, са извън официалните среди на тогавашното МВР на Цветанов, както и извън ГДБОП на Станимир Флоров. Водачът на карабинерите използва „канал” за информация към свой доверен човек у нас, с който е работил години наред по Брендо, и който към онзи момент официално не е в силовите структури, ръководени от ГЕРБ.

Доверените българските източници на спецченгетата от Италия са били категорични, че в никакъв случай италианците не бива да допускат Брендо да се завърне в България, тъй като е изключително рисково и може да го елиминират.

Сондажите на карабинерите са направени преди официално нашето полицейско аташе в Италия да се свърже с тях, за да бъдат сигурни дали няма да сбъркат с предоверяване на българските официални власти.

Така ден преди делото АФЕРА написа, че Брендо остава в Италия, заради собствената му сигурност, защото у нас може да бъде убит и макар че от българска страна делото му в България е минало, осъден е и има искане да бъде върнат у нас, на следващия ден италианците нямаше да го пуснат.

През цялото време докато разследват Евелин Банев – Брендо в Италия сведенията се изпращат чрез български представители на МВР на италианска територия и всички те минават през тогавашния шеф на „Наркотици” в НСБОП, по-късно станал шеф на ГДБОП – Станимир Флоров.

Когато Брендо духва от Италия и пристига в България, италианските служби са потресени защо у нас никой не го закача.

През 2012 година, преди официалната пресконференция на вътрешния министър, Цветанов на предварителна среща с италианския колега Джорджино от „партньорската служба” го предупреждава да заяви, че по Брендо се работи „от момента на идването на ТЯХНОТО ПРАВИТЕЛСТВО”. Джорджино е потресен и обиден,защото това не е истина, но не реагира остро, за да не стане дипломатически скандал.

Италианците започват да разработват Брендо от 2006 година. Очевидно предупреден /б.р. – от българска страна/, че италианските служби го нюхат, Брендо духва от Италия, където често се подвизава и се прибира в България.

По Брендо работят италианските служби, заедно с полицейски представители на МВР там.

ВСИЧКИ ИЗПРАТЕНИ СПРАВКИ ОТ ИТАЛИЯ МИНАВАТ У НАС ПРЕЗ СТАНИМИР ФЛОРОВ, ТОГАВА НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ „НАРКОТИЦИ” В НСБОП.

В службите знаят, че Брендо е покровителстван от Флоров. Италианците са в потрес, че докато те работят по Брендо, той се подвизава у нас необезпокоявано. След като Брендо изчезва от Италия и се връща у нас, Джорджино непрекъснато задава въпроси на български ченгета, които работят с тях в чужбина, защо никой в България не реагира на техните разработки.

През 2012 година МВР -то на Цветанов прави „показен” шумен арест на Евелин Банев – Брендо. Конфиденциални източници твърдят, че дълго време преди това Брендо е бил поставен на силен натиск за „отчитане”, но той се е дърпал. Арестът на „инвеститорът с добро име” /б.р. – по думите на Цветанов/ е очевиден знак, че Брендо трябва да влезе „в правилния час”.

Италианците обаче реагират моментално. И си го поискват.

През 2008 година Джузепе Джорджино се обажда на български представител на МВР в Рим и го уведомява, че Евелин Банев – Брендо внезапно е напуснал Италия. Като първо заедно с Тинко Гарев е заминал за Хърватска, а след това е пристигнал в България.

Джорджино е потресен, че въпреки че информацията по разследването на Брендо в Италия е изпратена и е влязла в ръцете НА СТАНИМИР ФЛОРОВ, БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ НЕ САМО НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИЩО, А И БРЕНДО НИКОЙ НЕ ГО ЗАКАЧА ОТ СТРАНА НА ГДБОП И МВР.

РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО БРЕНДО ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА ПАРА ОТ СТРАНА НА ИТАЛИАНЦИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ СЪВМЕСТНО С ДЕА.

ЦВЕТАНОВ ЛЪЖЕ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТОЙ РАБОТИ С ДЕА, ЗАЩОТО ДЕА НИКОГА НЕ Е РАБОТИЛА ПО ЕВЕЛИН БАНЕВ – БРЕНДО С БЪЛГАРИЯ, ТЪЙ КАТО ТОВА Е ПРЕРОГАТИВ НА ИТАЛИАНЦИТЕ, ЗАЩОТО БРЕНДО РАБОТИ С КАЛАБРИЙСКАТА МАФИЯ И НДРГАНГЕТА.

„Преди една година Джорджино, НЕ ИСКАШЕ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА и направо дойде в София. И аз го пратих при Флоров и Калин Георгиев…”, заявява Цветанов в телевизионен ефир. Джорджино, според вътрешния министър Цветан Цветанов преди година „НЕ ИСКАШЕ ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА”. Защо? Да не би в пословичната си “умност” бившият вътрешен министър да признава, че никак не е здравословно да се говори по телефона, пък дори и когато става дума за разговори между министър и представител на „партньорска служба”?!

Какво признава Цветанов – че Джорджино е напълно наясно, както писа АФЕРА, със зависимостите на ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ОТ БРЕНДО?!

И КЪДЕ ГО ПРАЩА ЦВЕТАНОВ? „Аз го пратих при Флоров и Калин Георгиев…”. АФЕРА със сигурност е наясно как се е „израдвал” Джорджино да бъде „пратен” точно при Станимир Флоров.

И точно поради “вярата” в „българската партньорска служба” на Джорджино му се налага да осигурява по ПАРАЛЕЛЕН ПЪТ ЖИВОТА НА БРЕНДО.

Технологията на уреждане на посещения на чужди представители е съвсем РАЗЛИЧНА ОТ ТАЗИ, КОЯТО ОПИСВА В ИНТЕРВЮТА ЕКСВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР.

Джорджино се е обадил на българския офицер за връзка, офицерът праща съобщение до главния секретар на МВР и Станимир Флоров и след това се уреждат подробности. На Цветанов само са му уредили да се изкаже на пресконференцията и да се похвали, а всичко останало е негова измислица и долно политическо лавиране според случая.

Евелин Банев – Брендо остава под строга охрана в затвора в Милано. Независимо от настояването на българските власти, италианските служби отказват да го пуснат у нас с факс, изпратен до прокуратурата.

По онова време все още на власт е режима на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Италианците са се опасявали, че Брендо в България може да бъде убит, което са потвърдили и техните /НЕ/официални колеги у нас. Пред доверените си източници у нас италианците не крият, че нямат никакво доверие както на Цветан Цветанов, така и на Бойко Борисов.

Пласираната у нас информация от контролирани от МВР журналисти по онова време, че в отвличането на дъщерята на Брендо – Лара има пръст Колумбийската мафия или Камората – е абсолютна лъжа.

ИТАЛИАНСКИТЕ КАРАБИНЕРИ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА НИКАКВА КОЛУМБИЙСКА МАФИЯ, КАКТО И ЧЕ В ОТВЛИЧАНЕТО НА ДЕТЕТО ИМА ПРЪСТ КАМОРАТА.

Въпреки че е свързан с Камората, Брендо е ПРЕВОЗВАЧ като купува кока и я пренася в Испания, откъдето тя пристига в Италия и Европа. Така е по-лесно, защото няма граници. Италианските граници, включително и морски, се охраняват жестоко и малцина си позволяват лукса директно да внасят.

А Брендо не е от тях. Италианците са категорични, че подобни отвличания, като това на дете, Камората не извършва. Освен това с тези, с които е работел Брендо в Камората са в затвора по други обвинения, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ТОВА, В КОЕТО ОБВИНЯВАТ БРЕНДО. Така че няма никаква логика да го плашат по този начин.

За международните спецслужби е повече от ясно, че ВРЪЗКАТА В ОТВЛИЧАНЕТО НА ДЕТЕТО НА БАНЕВ Е БЪЛГАРСКА! И Е СВЪРЗАНА С ВИСОКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА.

Време е след гръмването на кокаиновия канал, свързан с лица от ГЕРБ като Орлин Алексиев, и след изявлението на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, че в прав текст е изрекъл пред „европейските партньори”, че очевидно не се е работело по наркотрафика, да бъде задълбано кой е покривал тези нарко-канали и кой е осуетявал работата и на италианските карабинери по „Брендо”. Както и кой отвлече дъщеря му, за да му затвори устата.

Джорджино е жив. И знае много.

Брендо също.

Afera.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase