Обкръжаваща среда на фитнес център “GFit”

Обкръжаващата среда включва външните фактори, които много често са непредсказуеми и не могат да се контролират изцяло от организациите. Те носят риск и неопределеност. Но ръководството трябва да бъде подготвено за тях и да знае как да реагира при евентуалното им настъпване .

Обкръжаващата среда на фитнес център “GFit” включва няколко основни елемента.Те са:

1)Потребители-трябва да се знаят техните  предпочитания и изисквания към  оборудването, треньорите и обстановката за да могат да бъдат максимално задоволени от предлаганите услуги на спортния център. Основните потребители ще бъдат хора обичащи активният начин на живат, спорта и движението.

2)Конкуренти-внимателно трябва да се проучат конкурентите в бранша и предлаганите от тях стоки и услуги.Също така трябва да се анализират техните стратегии; целеви групи и пазарите на които оперират. Като основни конкуренти в бранша може да се определят фитнес центровете The Gym, Pulse, TopFit и др. Тяхното основно предимство е че са утвърдени вече на пазара, с повече от един обект. Основен недостатък са високите цени и малкото промоции, които предлагат.

3)Доставчици-те са изключително важни за доставянето на необходимите продукти за бара на фитнеса (протеинови барове и десерти, витамине, шейкове, амино кисилини и т.н) .За това трябва да се проучат внимателно техните икономически и технологични възможности, както и връзката им с конкуренти от същия бранш.

4)Технология,икономически и политически фактори-първите 3 фактора на обкръжаващата среда са от по-важно значение за фирмата.Но и технологичните, икономическите и политическите също оказват своето въздействие.

5)Самият фитнес(фирмата)също е фактор с решенията, които взима, разходите и приходите, които реализира и начина,по който се управлява.Заради тези неща това е единствения фактор, който може да бъде контролиран.

Добрата реклама е неотменна част от нашата компания . Ние рекламираме GFit по телевизията ,по билбордове, в социалната мрежа , за да достигне до всички .

Факторите на обкръжаващата среда могат да имат както положителен, така и отрицателен ефект върху работата на фитнес центъра. За това в самата стратегия за достигането на целите са поставени мерките, които трябва да се вземат при необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase